back

Як на Чернігівщині реалізують програму "Велике будівництво", підсумки онлайн-наради Мінрегіону

24 вересня 2020

 

   Учора, 23 вересня, відбулася онлайн-нарада під головуванням Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова, в якій взяли участь перший заступник голови Чернігівської ОДА Віталій Загайний та представники профільних департаментів та управлінь ОДА.

 Учасники наради обговорили ряд питань, пов’язаних з виконанням будівельних робіт на об’єктах соціальної та спортивної інфраструктури, а також ремонтних робіт на дорогах загального користування місцевого значення.

 Особлива увага – виконанню Програми Президента «Велике будівництво». Розглянули темпи та результати реалізації проєкту за минулий період по кожному з напрямків. Проаналізували рівень освоєння коштів. Оцінили поточну готовність об'єктів до здачі в експлуатацію до 15 жовтня.

   За словами першого заступника голови ОДА Віталія Загайного, Чернігівська область продовжує планомірно рухатись до завершення програми.

  - За напрямком «5 шкіл, 5 садочків, 5 спортивних об’єктів» Чернігівщина має рівень готовності 87,4%. Роботи завершені на 8 об’єктах. Будівництво ще семи триває. Хід виконання робіт тримаємо на постійному контролі,  - зауважив Віталій Загайний.

  Під час наради проаналізували результати роботи ще по двох напрямках «Великого будівництва» - ремонтам місцевих автошляхів і виконання проєкту «EMERGENCY», в рамках якого модернізують приймальні відділення опорних лікарень.

  Вперше на селекторі Мінрегіону підняли тему підготовки проєктів до участі в конкурсі секторальної підтримки Європейського Союзу.  На сьогодні в державному бюджеті на відповідні проєкти регіонального розвитку закладені кошти на суму понад пів мільярда грн.

  На початку вересня Мінрегіон оголосив конкурсний відбір проєктів. Програма охоплює 7 напрямків: «Інноваційна економіка та інвестиції», «Сільський розвиток», «Розвиток туризму», «Загальноукраїнська солідарність», «Розвиток людського капіталу» та «Підтримка розвитку депресивних територій». Новий напрямок, який додався цього року - «Ефективне управління регіональним розвитком».

   Ключова вимога – проєкти мають бути розвитковими. Наприклад, якщо це туристична тема, в перспективі це повинно призвести до створення нових туристичних маршрутів, певних IT-рішень для того, щоб український турист приїжджав в конкретну громаду чи регіон. Учасниками конкурсу можуть бути новостворені громади та місцеві державні адміністрації. Кінцева дата подачі проєктів – 20 жовтня.

  - Чернігівська ОДА активно включилася в підготовчий процес до цього конкурсу. У четвер збираємо чергове засідання по даному питанню та підбиваємо підсумки подання проєктних ідей структурними підрозділами ОДА, – поінформував Віталій Загайний.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва