back

Як скористатися сервісом Medcard24 та самостійно записатися на прийом до лікаря

22 вересня 2020

 

  Часто пацієнти нарікають, що щоб потрапити на прийом до будь-якого лікаря доводиться простояти у черзі до реєстратури, а потім – у черзі під кабінетом. Як цього уникнути?

  Medcard24 – це ваша особиста медична картка ОНЛАЙН! Щоб мати змогу користуватися  даним сервісом, необхідно зареєструватися на сайті https://medcard24.net/

 

Для цього:

- зайдіть на сайт через комп’ютер / ноутбук;

- введіть номер особистого мобільного телефону;

- на ваш мобільний телефон надійде код;

- введіть отриманий код та увійдіть в систему;

- ознайомтеся з угодою користувача та надайте згоду на обробку персональних даних;

Ваша реєстрація успішно завершена.

Щоб скористатися послугою «Особистий кабінет пацієнта» відкрийте сайт https://patient.medcard24.net/. Після введення особистого номера телефону та збереженого чи отриманого паролю увійдіть в особистий кабінет. Записатися на прийом до лікаря можна у розділі «Медичні картки». Для цього натисніть кнопку “Записатися до лікаря”. Ви потрапите до сторінки із розкладом роботи вашого сімейного лікаря, педіатра чи терапевта (лікаря, з яким ви маєте підписану декларацію). Оберіть день, на який ви хочете записатись або викликати лікаря додому, натиснувши на обраний день. Зверніть увагу: дні, позначені сірим кольором, з колом червоного кольору та цифрою 0 недоступні для запису. Тепер оберіть час прийому. Для цього оберіть комірку блакитного кольору (червоний колір комірки означає, що на даний час інший пацієнт вже записаний або даний час пройшов) та натисніть кнопку «Записатись на прийом». Ваш запис завершено. За бажанням ви можете роздрукувати талон на прийом.

Для більш зручного користування сервісом Medcard24 радимо вам встановити електронний додаток Medcard24 на мобільний пристрій (телефон, планшет). 

Щоб записатися на прийом до лікаря у розділі «Мої події» оберіть бажану (необхідну) дату звернення на прийом. Після натиснення на позначку «+» на екрані з'являться дані про медичні картки, закріплені за вашим мобільним пристроєм. Крім особистої картки це можуть бути картки ваших дітей або батьків. Оберіть необхідну картку та здійсніть запис до лікаря.

Через ПК або мобільний пристрій можна попередньо записатися на прийом до будь-якого вузького спеціаліста іншого закладу охорони здоров'я, який зареєстрований в електронній системі охорони здоров'я. Цією функцією слід скористатися у випадку отримання електронного направлення від лікаря первинки на консультацію до вузького спеціаліста чи подальшого обстеження. Наявність електронного направлення не гарантує, що ви потрапите на прийом в зручний час. Саме попередній запис на прийом дозволяє  обрати зручний час та уникнути чекання у черзі.

 Нагадуємо, що пацієнт самостійно обирає заклад охорони здоров'я та відповідного спеціаліста.

Для попереднього запису у розділі «Лікарі» оберіть місто, у якому розташований обраний вами заклад охорони здоров'я, спеціальність лікаря або послугу (обстеження). Застосуйте функцію «Записатися до лікаря». На екрані з'явиться інформація про лікарів, які надають послугу. Оберіть лікаря та визначте дату та час отримання послуги. Ваш запис на прийом завершено.

Увага! Користуватися сервісом Medcard24 можуть лише ті пацієнти, які обрали лікаря з надання первинної медичної допомоги та уклали декларацію. Наявність декларації дає право отримати цілий ряд послуг за Програмою медичних гарантій безкоштовно. Тож не забудьте укласти декларацію із лікарем первинки.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва