back

Чернігівщина працює над розробкою плану управління відходами на найближчі 10 років

10 вересня 2020

 

У середу, 9 вересня голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко провів онлайн перемовини з представниками чеської компанії IVP CZ (Industry Vision Progress) щодо підписання Меморандуму про співпрацю. У зустрічі також взяли участь заступник голови ОДА Олександр Савченко, директор Департаменту економічного розвитку та сільського господарства Олександра Хомик.

Чеська компанія IVP CZ спеціалізується на технологіях сортування та переробки комунальних відходів і зацікавилася перспективами будівництва сміттєпереробного заводу на Чернігівщині та готова повністю фінансувати цей проєкт.

У липні представники чеської сторони компанії приїздили до Чернігова та запропонували рішення по сортуванню і збору відходів з їх подальшою переробкою для матеріального та енергетичного використання.

– Проблема твердих побутових відходів стоїть досить гостро. Річний обсяг накопичення відходів в області становить 248,1 тисячі тонн. Значна частина цих відходів вивозиться на полігони та сміттєзвалища, які вже вичерпали свій ресурс. Це створює негативний вплив на навколишнє природне середовище та здоров’я людей, – повідомив Андрій Прокопенко.
 
За словами голови Чернігівської ОДА, в області наразі ведеться робота щодо зниження навантаження на довкілля, зумовленого утворенням відходів.

- У рамках реалізації Національного плану управління відходами, в Чернігівській області розробляється Регіональний план управління відходами на період до 2030 року. Документом передбачено використання новітніх технологій та технічних рішень, а саме: будівництво сміттєпереробних заводів, сміттєсортувальних ліній, будівництво полігонів, які будуть адаптовані до сучасних потреб, - зазначив Андрій Прокопенко.

На сьогодні відбувається узгодження всіх технічних моментів та підготовка необхідної документації з боку чеської сторони. Наступним етапом стане власне підписання Меморандуму.

Департамент інформаційної діяльності та зв'язків
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва