back

Голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко провів нараду з головами райдержадміністрацій

10 вересня 2020

 

Реалізація «Великого будівництва» та інвестпроєктів, охорона здоров’я та підготовка до опалювального сезону - основні теми зустрічі з головами районних державних адміністрацій.

У середу, 9 вересня голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко разом із профільними заступниками Віталієм Загайним, Олександром Савченком та Андрієм Подорваном провели нараду з головами райдержадміністрацій.

Зустріч була дуже змістовна, можливо тому, що вперше за останні місяці проводилася в офлайн режимі.

- Серед основних завдань, на яких потрібно зосередити увагу, - це реалізація програми Президента України "Велике будівництво". В рамках цієї програми будуть відновлені дороги, збудовані та капітально відремонтовані школи, садочки та спортивні об'єкти, а тепер і модернізовані приймальні відділення дев'яти опорних лікарень - все це створює нову якість життя на території Чернігівщини, - зауважив Андрій Прокопенко.


 
Одним з питань порядку денного вже традиційно є боротьба з коронавірусом та забезпечення життєдіяльності районів в умовах епідемії. Найбільш актуальне на сьогодні - забезпечення закладів охорони здоров’я централізованим постачанням кисню, встановлення додаткових кисневих магістралей не менше 80% ліжкового фонду. Важливим є також готовність до розгортання лікарень 2 та 3 хвилі.

В ході наради також обговорили з керівниками районів важливість формування спроможної освітньої мережі, реформування середньої освіти та впровадження Нової української школи.

По черзі заслухали усіх голів РДА, які доповіли про стан справ в економічній, освітній, медичній, соціальній та інших важливих сферах.

В області активно йде підготовка до опалювального сезону. Чимала кількість бюджетних установ переведені з природного газу на тверде паливо. Наразі триває закупівля дров, пелетів, торфу. Декілька районів озвучили проблеми з устаткуванням, призначеним для дистанційної передачі показників лічильників газу. Деякі райони мають заборгованість по оплаті за енергоносії.

Серед іншого заслухали інформацію щодо реалізації інвестиційних проєктів. Багато з них спрямовані на розвиток сільського господарства. Це будівництво зерносушильних комбінатів, елеваторних цехів, тваринницьких комплексів, молочних ферм тощо.

- За результатами виступів виокремили проблемні питання, які будемо вирішувати на обласному рівні, а також ті, які потребують взаємодії з центральними органами влади. Зустріч була корисною та конструктивною, це можливість оцінити різні підходи до вирішення завдань та напрацювати спільний план дій для розвитку регіону, - резюмував Андрій Прокопенко.

Департамент інформаційної діяльності та зв'язків
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва