back

Андрій Прокопенко: Позиція щодо початку навчального року у освітніх закладах усіх рівнів залишається незмінною- освітній процес стартує з 1 вересня

31 липня 2020

 

30 липня голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді, яку провів Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр нагадав, що з 1 серпня починають діяти нові правила адаптивного карантину, за якими всі регіони України поділятимуться на чотири зони: зелену, жовту, помаранчеву та червону.

Найближчими днями зможемо побачити візуалізацію по COVID-19 в розрізі кожної територіальної одиниці.

Головна тема наради - стан підготовки до нового 2020—2021 навчального року.

- Позиція щодо початку навчального року в освітніх закладах усіх рівнів залишається незмінною, - зауважив Андрій Прокопенко. - За умови, якщо територіальна одиниця не в червоній зоні, – освітній процес стартує з 1 вересня. Обов'язкова умова - дотримання протиепідемічних заходів.

Вчителям робитимуть щоденну термометрію, в масках необхідно бути до початку уроку.

Дітям температуру не будуть міряти, а регулярно питатимуть щодо стану здоров’я. У разі виявлення у дитини симптомів ГРВІ проведуть термометрію та консультацію медичного працівника.

Чіткі норми щодо організації роботи закладів освіти визначені в постанові Кабміну від 22 липня 2020 р. №64.

Під час наради також обговорили питання щодо забезпечення шкіл підручниками: у цьому році планується їх оновлення для 3-х та 7-х класів.

Крім того, проаналізували інформацію по регіонах щодо використання субвенцій на реалізацію державних освітніх програм: «Спроможна школа для кращих результатів», «Нова українська школа», придбання шкільних автобусів та обладнання для кабінетів і STEM-лабораторій тощо.

Голови ОДА повідомив, що в області триває робота над забезпеченням комфортних умов для вчителів та дітей.

- На контролі облдержадміністрації - підготовка закладів освіти до початку опалювального сезону 2020-2021 років. Особлива увага - ремонтам та реконструкціям садочків та шкіл. Всі роботи потрібно завершити вчасно, - підкреслив Андрій Прокопенко.

Окремо торкнулися теми вакцинації. Наразі в Україні спостерігається значне зниження кількості щеплень. З огляду на пандемію дуже важливим є дотримання графіків вакцинації.

Не вчасно зроблене щеплення – реальна загроза колективному імунітету. Інші інфекційні захворювання у поєднанні з COVID-19 можуть спричинити ріст летальних випадків.

Під час наради також порушили питання:

- виплати заробітної плати працівникам райдержадміністрацій;
- управлінських процесів на субрегіональному рівні у зв’язку з утворенням і ліквідацією районів під час реформи з децентралізації (реорганізація місцевих органів виконавчої влади, фінансування, розподіл повноважень).

 

Департамент інформаційної діяльності  та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

 

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва