back

Про працевлаштуванню осіб з інвалідністю у 2019 році

24 червня 2020

 

 Одним з ключових напрямків, за що активно варто взятися і посадовцям, і громадянському суспільству,  й власне особам з інвалідністю – це працевлаштування людей із обмеженими можливостями.

Тому пріоритетним завданням Чернігівського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів є робота з підприємствами, установами, організаціями, фізичними особами, які використовують найману працю щодо виконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю, визначеного ст..19 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні».

 В результаті проведеної роботи до відділення на 01.04.2020 року подали звіти про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю за 2019 рік 2385 роботодавців, у яких працювали понад 8 осіб.

Згідно поданих звітів суспільно-корисною працею в області було зайнято 10383 особи з інвалідністю, що на 2971 особу більше, ніж могло бути в межах встановленого нормативу за звітний період.

2063 роботодавці виконали норматив, а це означає, що працюючі у них особи з інвалідністю знайшли своє місце в житті, зайняті працею, якою заробляють на прожиття собі та своїм родинам, підвищили соціальний статус.

Не виконали норматив 322 роботодавці, 253 з яких – бюджетні установи, які не звільняються від виконання вимог ст.19 Закону та повинні виконувати норматив.

За невиконання нормативу 77 роботодавцям відділенням нараховані адміністративно-господарські санкції.

Станом на 19.06.2020 року до бюджету надійшло 1503258,55 грн. АГС, сплачених роботодавцями самостійно. Дані кошти будуть спрямовані на потреби осіб з інвалідністю.

Особи з інвалідністю – це незадіяний економічний потенціал. Створюючи робочі місця для осіб з інвалідністю, перетворюємо їх на платників податків. А разом з тим фінансуємо заходи щодо їх комплексної реабілітації.

Слід відмітити, що зазначені результати роботи відділення досягнуті завдяки співпраці з соціальними службами, роботодавцями, органами державної влади на місцях та місцевого самоврядування.     

        

Директор Чернігівського обласного відділення

Фонду соціального захисту інвалідів                          Ірина Лось

вапр
ууц
цуе
еку
паврва