back

День вишиванки

21 травня 2020

 

День вишиванки – всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Дата проведення – щороку в третій четвер травня (будній день).

Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив’язане до жодного державного чи релігійного. В цей день кожен українець одягає вишиванку і виходить в ній на роботу, в університет, школу, чи садочок.

Основна мета заходу це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави загалом. Свято не передбачає обов’язкових заходів окрім одягання вишиванки.

Усі, хто долучився до акції, одягнувши в цей день вишиванку, продемонстрували таким чином своє ставлення до національних традицій, здатність гордитись культурними та мистецькими надбаннями української нації. Разом з тим, така дія має глибокий контекст, адже йдеться про вираження своєї громадянської позиції, культурну освіченість та духовну свідомість.

21 травня 2020 року до акції “День вишиванки” долучились також працівники районної державної адміністрації одягнувши у цей день вишиванку.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва