back

Порядок виплати одноразової матеріальної допомоги особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю та непрацюючим малозабезпеченим особам

05 травня 2020

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 256 від 12 квітня 2017 року допомога надається :

- у разі тривалої хвороби, смерті близьких родичів (одного з подружжя, батьків, дітей);

- стихійного лиха та інших особливих обставин;

- особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю та непрацюючим малозабезпеченим особам, якщо розмір виплат у місяці, що передує місяцю звернення,  не перевищує двох прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність.

          Допомога  непрацюючим малозабезпеченим особам надається на підставі особистої заяви, а особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю – на підставі особистої заяви або заяви одного з батьків, опікуна чи піклувальника, поданої органу соціального захисту населення.

 

Для отримання допомоги непрацюючі малозабезпечені особи до заяви додають копії:

- паспорта;

- пенсійного посвідчення або посвідчення одержувача  державної соціальної допомоги;

- довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру;

 

Для отримання допомоги особи з інвалідністю та діти з інвалідністю або один із батьків, опікуни чи піклувальники (законні представники) до заяви додають копії :

- паспорта та/або свідоцтва про народження дитини-інваліда (у разі потреби-копії паспорта законного представника та документа , що підтверджує його повноваження);

- довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;

- висновку медико-соціальної експертної комісії, лікувально-консультативної комісії лікувально-профілактичного закладу (для дітей з інвалідністю) про встановлення інвалідності.

 

         Допомога надається в разі наявності коштів один раз на рік у розмірі 50 відсотків встановленого законом прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (на момент звернення).

 

За більш детальною інформацією просимо звертатися до управління соціального захисту населення Корюківської районної державної адміністрації: м. Корюківка, вул. Вокзальна, 9, та за телефоном 2-13-55.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва