back

Забезпечення роботи офісів операторів та провайдерів телекомунікацій у період карантину

25 березня 2020

У зв’язку з запровадженням карантину на всій території України, з метою забезпечення вчасного інформування населення про епідеміологічну ситуацію, для організації ефективної дистанційної роботи всіх верств населення, Мінцифри повідомляє наступне.

Пунктом 2 постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211» від 16 березня 2020 р. № 215 з 00 год. 01 хв. 17 березня 2020 р. до 3 квітня 2020 р. накладено заборону роботи суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів. Проте у цьому ж пункті постанови зазначається, що ця заборона не розповсюджується на роздрібну торгівлю засобами зв’язку.

Закриття та зупинка роботи офісів, магазинів та відділень операторів та провайдерів телекомунікацій може призвести до неможливості громадян підтримувати зв'язок та дізнаватися актуальну інформацію стосовно ситуації в Україні та світі, що є порушенням Конституції, Законів України та безпосередньо постанов Кабінету Міністрів України «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу СОУЮ-19» та «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. №211» від 16 березня 2020 р. № 215.

 Враховуючи зазначене, Мінцифри звертається до центральних, місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування про недопущення примусового закриття та зупинки роботи офісів, магазинів та відділень операторів та провайдерів телекомунікацій на період карантину на території України.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва