back

Традиційне зібрання Чернігівського земляцтва в м.Києві

14 січня 2020

   11 січня у Міжнародному виставковому центрі в Києві відбулися 24-ті урочисті збори Чернігівського земляцтва в яких взяла участь  і делегація від Корюківського району на чолі з виконуючим обов’язки голови районної державної адміністрації Володимиром Полубнем.

   У холі розгорнулась потужна виставка із фотостендами про діяльність земляцтва за 24 роки, зворушлива експозиція громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» під назвою «Сіверщина – блок-пост пам'яті» та Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І. Маслова «Берегині пам'яті героїв АТО», презентації творів народних майстрів Чернігівщини.
  На інших локаціях виставкового павільйону звучали мелодійні та запальні пісні у виконанні ансамблів народної творчості з Чернігівщини.

   Розпочались збори Гімном України у виконанні академічного народного хору Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.  Далі хвилиною мовчання учасники заходу вшанували світлу пам'ять синів Чернігівщини, полеглих у ході бойових дій на Сході України.
   Першим слово мав голова Ради Товариства «Чернігівське земляцтво» Віктор Ткаченко, який подякував землякам за любов до рідного краю, небайдужість до проблем Сіверщини та добрі справи, які уродженці Придесення вершили на своїй рідній землі впродовж багатьох років.
    Понад годину тривало чудове мистецьке дійство – вітальні художні номери присутнім на зборах дарували артисти Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм: солісти колективу концертних виконавців, театр танцю «Екватор» під керівництвом Віктора Войнікова, Академічний народний хор (художній керівник та головний диригент заслужений діяч мистецтв України Володимир Коцур).

    Завершилась офіційна частина зібрання спільним виконанням гімну «Товариства «Чернігівське земляцтво».
    Далі щире спілкування продовжилось дружніми зустрічами із земляками «по куренях».

 

 

 

 
вапр
ууц
цуе
еку
паврва