back

На Чернігівщині стартувала Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

27 листопада 2019

Щорічно з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». 

 

Основний меседж акції – формування думки населення про те, що до насильства в сім'ї не можна ставитися толерантно, а навпаки – до нього слід ставитися, як до негативного явища.

 

Майже кожний день від 25 листопада до 10 грудня означений фактами та аргументами стосовно того, що будь-які форми насильства (у громадській чи приватній сферах) є порушенням прав людини.

 

Цього року Міністерство соціальної політики у співпраці з UNFPA Україна розпочинає нову хвилю кампанії „Розірви коло”, яка закликає усе суспільство до активних дій і нульової толерантності до насильства, якому немає виправдань при будь-яких обставинах.

 

 

;

 

До слова. Акція «16 днів проти насильства» ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства у 1991 році. Міжнародна спільнота щорічно підтримує акцію «16 днів проти насильства». Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу з 25 листопада до 10 грудня активізують свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників.

 

Україна приєдналась до кампанії «16 днів проти насильства» у 2000 році за ініціативи Міжнародного фонду “Відродження” та за підтримки Інституту Відкритого Суспільства, а вже у 2001 ця акція вийшла на загальноукраїнський рівень, об’єднавши 20 регіонів України та 75 державних та неурядових організацій.

 

Департамент сім’ї, молоді та спорту
Чернігівської облдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва