back

У районі відзначили День Гідності та Свободи

18 листопада 2019

     21 листопада шанують пам’ять тих, хто віддав своє життя заради вільної України. 21 листопада 2013 року громадяни України вийшли на київський Майдан Незалежності на знак протесту проти відмови підписати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС. У ніч із 29 на 30 листопада активістів жорстоко розігнали правоохоронці, що перетворило мирний Євромайдан на Революцію Гідності.

   Революція призвела до численних людських жертв і закінчилася поваленням режиму Януковича і втечею екс-президента. Незабаром після цього Росія відкрито виявила агресію проти України, анексувавши Крим і почавши війну на Донбасі – спочатку силами найманців і терористів, а пізніше потайки ввівши на схід України регулярні війська.

    Сьогодні, в Корюківському історичному музеї відбувся тематичний захід з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи.  На  ньому були присутні керівники  району, працівники органів державної влади та місцевого самоврядування. Під час заходу відвідувачі переглянули презентацію з відображенням хроніки подій на Майдані Незалежності. Хвилиною мовчання вшанували героїв Небесної сотні, які віддали свої життя за те, щоб змінити хід історії нашої держави й дати українській нації шанс на гідне майбутнє.

     Працівниками Корюківської публічної бібліотеки  було презентовано видання українських авторів, які висвітлюють реальні події, що відбувались на майдані Незалежності.

     На знак глибокої шани до борців за незалежність України, учасники заходу  поклали  квіти до пам’ятного знака воїнам-учасникам АТО .

 



 


 

       

вапр
ууц
цуе
еку
паврва