back

Засідання Колегії райдержадміністрації

27 вересня 2019

         27 вересня  2019 року на  під головуванням Олексія Мірошниченка на засіданні Колегії районної державної адміністрації розглянуте питання "Про підготовку об’єктів бюджетної сфери та житлово-комунального господарства району до роботи в осінньо-зимовий період на  2019-2020 роки".

          Також на засіданні заслухали звіт про роботу відділу освіти, культури і туризму, закладів освіти та культури з охорони праці, пожежної безпеки та цивільного захисту за 2018-2019 навчальний рік та завдання на навчальний 2019-2020 рік.

             В роботі колегії взяв участь голова Корюківської районної ради Віктор Чернуха.

            По першому питанню прозвітувала перший заступник голови райдержадміністрації Анжела Ющенко. 

            Вона відмітила, що підготовка бюджетних установ та закладів соціальної сфери до нового опалювального сезону проходила відповідно до розроблених та затверджених на початку року заходів бюджетних установ підпорядкованих райдержадміністрації.

           Здійснено комплексну підготовку запланованих об’єктів: 14 житлових будинків, 6 шкіл, 4 дитячих садків, 24 закладів охорони здоров’я. Відповідно планових завдань підготовлено 11 артезіанських свердловин, проведено інвентаризацію котлів та виконано заплановані поточні ремонти котельного обладнання та опалювальних систем котелень. Завершено поточні ремонти приміщень  закладів. Триває завезення дров до закладів бюджетної сфери. 

           КНП «Корюківський ЦПМСД» КРР отримано Акт готовності теплового господарства до роботи в опалювальний період 2019/20 років 22-х підрозділів закладу. Заготовлено  43 тони брикету - 100%,  дров в наявності 282м3 при потребі 700м3 – 40%. Зовсім не  забезпечена дровами Холминська лікарська амбулаторія. На даний час продовжується підготовка до роботи в осінньо-зимовий період КНП «Корюківська ЦРЛ». Проведено ревізію системи опалення та зроблено ремонт запірної арматури, стояків, опалювальних радіаторів. Продовжується заміна вікон та дверей на енергозберігаючі в будівлі ЦРЛ. Зроблено поточні ремонти погребів для зберігання картоплі та овочів. З 01.10.2019 року буде розпочато роботу по збору картоплі та овочів по Корюківському району для КНП «Корюківська ЦРЛ».

           Станом на 01.09.2019 по КНП «Корюківська ЦРЛ» є заборгованість за спожиту теплову енергію на суму 703,6 тис.грн.. Для своєчасного початку опалювального сезону проводиться  підготовка до переговорної процедури з АТ «Облтеплокомуненерго». Відсутність коштів може призвести до зриву початку опалювального сезону (Корюківська ОТГ – 705,0 тис.грн., Холминська ОТГ – 267,0 тис.грн).

         Про заходи, які здійснюються в підвідомчих закладах прозвітували в.о. начальника відділу освіти, культури та туризму райдержадміністрації С.Чорний, С.Лещенко  – головний лікар КНП  «Корюківський центр періинної медико-санітарної допомоги», С.Пивовар - генеральний директор КНП "Корюківська центральна районна лікарня Корюківвської районної ради Чернігівської області".

         Голова районної ради Віктор Чернуха висловив занепокоєність можливими негативними наслідками затягування в часі здійснення тендерних процедур по забезпеченню дровами шкіл та відмітив належну співпрацю між лікарськими комунальними закладами районної ради з питань організації забезпечення центральної райлікарні продуктами для харчування хворих та підтримку цієї ініціативи депутатами та сільгоспвиробниками.

             Підводячи підсумки засідання голова Корюківської районної державної адміністрації Олексій Мірошниченко звернув увагу на неналежний рівень роботи відділу освіти, культури та туризму райдержадміністрації щодо організації тендерних закупівель дров для опалення шкіл району. Нагадав про існуючі домовленості з сільськими головами щодо допомоги у забезпеченні місцевими видами палива шкіл, висловив нерозуміння позиції Савинківського сільського голови з цього питання. Відмітив можливість залучення до торгів місцевих підприємців, що  дало б змогу здешевити закупівлі дров. Потребує підвищення рівень відповідальності керівників та працівників галузей та установ за життєзабезпечення підвідомчих закладів. По закладах медицини є необхідність в посиленні співпраці з Холминською селищною радою щодо співфінансування утримання медичних закладів та донесення до свідомості керівника, активу та депутатського корпусу громади, їх відповідальності за забезпечення жителів громади належним рівнем послуг, в тому числі і медичних, як визначено пунктом 2 Методики формування спроможних територіальних громад, затвердженої постановою Кабінету міністрів України від 8 квітня 2015 року № 214.

             

вапр
ууц
цуе
еку
паврва