back

Засідання Колегії райдержадміністрації

29 серпня 2019

 

29 серпня на засіданні Колегії районної державної адміністрації були підведені підсумки виконання показників програми економічного і соціального развитку району у першому півріччі 2019 року. 

За результатами обговорення головою райдержадміністрації О.Мірошниченком були намічені шляхи вирішення проблемних питань та дані відповідні доручення.

В економічній сфері - це моніторинг динаміки робочих місць на підприємствах району, створення умов для росту виробництва промислової продукції, вирішення проблеми торгівельного обслуговування жителів сіл Охрамієвицької сільської ради. Відмічений низький рівень зарплати в сільгосппідприємствах порівняно з сереньообласними показниками. 

В сфері фінансів потребує поліпшення співпраця з об’єднаними територіальними громадами району щодо співфінансування утримання медичної галузі та виконання розпорядження голови райдержадміністрації щодо економії бюджетних коштів та  оптимізації утримання закладів бюджетної сфери.

В галузі освіти - продовження роботи з оптимізації мережі шкіл району, утримання дитячих дошкільних закладів, поліпшення якості надання освітянських послуг та підвищення рівня  кваліфікації педагогічних працівників. Турбує невиконання взятих зобов’язань переможцем торгів із забезпечення шкіл району дровами.

Відмічається низький рівень роботи лікарів первинної ланки медицини з населенням щодо профілактичних оглядів.

В звязку з продовженням реформування галузі необхідно опрацювати структуру відділень райлікарні та утримання райлікарні в перспективі. За пропозицією голови районної ради В.Чернухи окремого розгляду потребує питання закриття паліативного відділення в Холмах та подальшого використання приміщення Холминської лікарні.

В звязку з монетизацією субсидій, необхідно активізувати роботу надавачів житлово-комунальних послуг з населенням щодо погашення заборгованості за послуги, особливо за водопостачання та водовідведення.

 


 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва