back

Нові ініціативи для підтримки місцевих товаровиробників

25 липня 2019

 

       Чернігівська ОДА запроваджує нові ініціативи, щоб підтримати місцевих товаровиробників. Це стимулюватиме розвиток малого і середнього бізнесу Чернігівщини, а також заохочуватиме жителів області купувати товари місцевого виробництва. У цьому переконана директор Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Олександра Хомик.

       Під час пресбрифінгу очільниця профільного Департаменту презентувала ініціативу «Чернігівщина, купуй рідне». Стікери з такою назвою вже почали поширюватися торгівельними мережами області Ініціатива "Чернігівщина, купуй рідне".

       До речі, цей логотип для використання можна скачати у відповідному тематичному розділі на офіційному сайті ОДА та маркувати власну продукцію, щоб популяризувати її.

       Також у цьому розділі можна отримати інформацію про товаровиробників продовольчих і непродовольчих товарів Чернігівщини, переліки заходів виставково-ярмаркової діяльності, іншу корисну інформацію щодо захисту споживачів, якості та безпечності товарів тощо.

       Ще одна з ініціатив, яку презентувала Олександра Хомик, – конкурс «Кращий товар Чернігівщини» – 2019, підсумки якого планується підбити під час традиційного «Бізнес-фесту» 1 вересня цього року.

       Участь у конкурсі є безкоштовною. Визначатиметься кращий товар (продукція) за номінаціями «Продовольчі товари» та «Промислові товари для населення».

Читати також: Підприємці запрошуються до участі в обласному конкурсі «Кращий товар Чернігівщини» – 2019

      Незабаром стартуватиме і конкурс «Краща інноваційна розробка». Його учасники зможуть подати інноваційні розробки (винаходи), розроблені за останні 5 років, які вже впроваджені у виробництво, та ті, що знаходяться на стадії розробки.             Участь у конкурсі також буде безкоштовною.

      Мова йшла сьогодні й про запровадження часткового відшкодування витрат підприємств на участь у виставково-ярмаркових заходах на національному та міжнародному рівнях. На це в обласному бюджеті цьогоріч передбачено 100 тисяч гривень.

Читати також: Підприємствам Чернігівщини з обласного бюджету частково відшкодовуватимуть витрати на участь у виставково-ярмаркових заходах

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва