back

Вшанування пам’яті жертв війни

21 червня 2019

      22 червня – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Це одна із найбільш сумних дат у нашій історії. Щороку ми згадуємо про тих, хто так і не повернувся з війни. Про тих, хто кров’ю і потом відстоював перемогу. Про тих, хто прийняв на себе цей страшний удар в роки Другої світової війни і про тих, чиї життя були покалічені та зруйновані іншими людьми.

      Не було такої родини, яка б не зазнала втрат і поневірянь. Загарбники зруйнували міста і села, фабрики і заводи – все, що було створене нелегкою працею, зусиллями кількох поколінь. У боях загинуло багато синів та дочок України, вороги вбивали та катували мирних жителів, вивозили юнаків та дівчат на роботу до Німеччини.

     День скорботи і пам’яті про жертви війни в Україні сьогодні набуває все більш глобального значення, тому що жертви війни – це не десь  там, а вже поруч, і вони повторюються.  Сьогодні, у цей день, ми маємо не поклонитися солдатам української армії, що стримують ворога на Сході нашої держави.

   Сьогодні керівництво районної державної адміністрації, районної ради, міської ради поклали квіти до пам’ятників та обелісків загиблих земляків.

  На мітингу, присвяченому цій сумній даті представники трудових колективів Корюківки, жителі міста хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх жертв другої світової війни.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва