back

До уваги виборців району!

13 червня 2019

 

Скасовано вимогу стосовно додавання до заяви про тимчасову зміну місця голосування документів (копії документів), які підтверджують необхідність такої зміни.

 

           29 травня 2019 року Центральною виборчою комісією прийнято постанову №910, якою внесено зміни до постанови Комісії від 13 вересня 2012 року № 893 "Про забезпечення тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси".

        Відповідно до даних змін мотивація тимчасової зміни місця голосування зазначається лише у заяві виборця, примірний зразок якої встановлено у додатку 2 до постанови Комісії від 13 вересня 2012 року № 893. Зазначена мотивація може бути викладена, зокрема, у такій формі: "за сімейними обставинами", "у зв’язку з відрядженням", "у зв’язку з виробничою необхідністю", "за місцем роботи", "за місцем навчання", "за місцем фактичного проживання", "у зв’язку із відпусткою", "у зв’язку із санаторно-курортним лікуванням", тощо.

         Для тимчасової зміни місця голосування виборець може  особисто звернутися із відповідною заявою до відділу ведення Державного реєстру виборців за вказаним у цій заяві місцем перебування виборця в день виборів чи місцезнаходженням виборчої дільниці, дільниці для голосування, яку він просить визначити місцем його голосування.  Для подання заяви необхідно мати документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, – паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України (якщо особа нещодавно набула громадянства України). Для громадян України – військовослужбовців це може бути посвідчення військовослужбовця або військовий квиток.

           Крім того, нагадуємо, що для того, щоб  гарантовано скористатись своїм виборчим правом необхідно подбати заздалегідь. З цією метою кожен виборець району може звернутись до відділу ведення Державного реєстру виборців Корюківської райдержадміністрації, маючи при собі паспорт громадянина України та перевірити свої персональні  дані у Державному реєстрі виборців. Особливо важливо це для виборців:
- якщо Вам після останніх виборів виповнилося (на день виборів виповниться) 18 років;
- якщо Ви недавно набули громадянства України;
- якщо Ви змінили прізвище, ім’я, по батькові, чи місце проживання;
- якщо Ви повернулися після проходження строкової військової служби;
- якщо Ви повернулися з місць позбавлення волі;
- якщо під час останніх виборів у списках виборців Ви виявили неточності щодо Ваших даних, або були відсутні у списках.

          Також перевірити свої дані в Державному реєстрі виборців можна не виходячи з дому чи офісу, скориставшись Інтернет-ресурсом. Для цього необхідно на офіційному сайті Центральної виборчої комісії в розділі «Державний реєстр виборців» за веб-адресою www.drv.gov.ua відкрити закладку «Особистий кабінет виборця», вибрати розділ  "Перевірка включення", після чого у відповідні поля внести інформацію про себе, занести код підтвердження, який через деякий час Ви отримаєте на вказану Вами електронну адресу.

           Всі заяви прийматимуться відділом ведення Державного реєстру виборців апарату Корюківської  райдержадміністрації  до 15 липня 2019 року включно у приміщенні районної державної адміністрації за адресою: м.Корюківка, вул.Шевченка, 60, каб.40 (третій поверх). Телефон для довідок 2-14-54 .

       Відділ працює з понеділка по п’ятницю з 8-00 до 17- 00 год.,  обідня перерва з 13-00 до 14 -00 год. Під час виборчого процесу у червні - липні відділ буде працювати також щосуботи та щонеділі з 9-00 до 13-00 год.


 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва