back

31 травня 2019

 

     2 червня  відзначають День працівників водного господарства. Його заснував Президент України, підписавши 18 березня 2003 року відповідний указ.

       Водне господарство — ціла галузь економіки, а його працівники — справжні королі стихії. Вони направляють воду туди, де вона потрібна, висушують там, де її занадто багато — це називається меліорація. Тільки-но уявіть: 15 млн га землі в Україні потребує зрошенні, а перезволожені 5,4 млн га.

       Але це далеко не всі турботи працівників водного господарства. Саме вони стежать за справною роботою 3400 км українських водопроводів. Завдяки їм в наших кранах є вода, працює каналізація, а промислові підприємства можуть використовувати воду для виробничих потреб. До того ж, працівники водного господарства піклуються про 1160 українських водосховищах, каналах та ставках для розподілу води.

      День працівників водного господарства — гарний привід полагодити кран, що капає, бачок, який протікає чи замінити діряву трубу. Адже через це марнується до 40% води. Зробимо подарунок працівникам водного господарства — вони  стежать за збереженням водних ресурсів та їх розподілом.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва