back

Профілактичні рейди служби порятунку "101"

29 травня 2019

     З початку року на Чернігівщині спостерігається напружена ситуація з пожежами. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року їх кількість збільшилась більш ніж на 90 % і склала 1534 випадки. Крім того, внаслідок дії небезпечних факторів вогню загинуло 47 осіб, ще 14 отримали травми. Слід зазначити, що основна кількість пожеж та трагічних випадків на них припадають на приватний житловий сектор громадян. Аналіз ситуації свідчить про те, що причиною цьому є власна необережність, а у деяких випадках відверте ігнорування населенням заходів безпеки, зокрема при поводженні з вогнем, небезпечними предметами і речовинами, а також під час експлуатації електричних і нагрівальних приладів.

       Аби зменшити кількість пожеж з вищезазначеної причини, попередити загибель і травмування людей на них, рятувальники проводять профілактично-роз'яснювальні рейди на території Корюківського району.

       В ході бесід були наведені приклади пожеж з трагічними наслідками, причини їх виникнення, доведені правила поводження з відкритим вогнем у побуті та під час перебування у природних екологічних системах. Наголошено про те, що самовільне випалювання сухої рослинності передбачає покарання у вигляді штрафу. Крім того, зважаючи на те, що багато хто з мешканців приватного житлового сектору проводять земляні роботи на своїх присадибних ділянках, надзвичайники нагадали правила поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

      Під час профілактичних рейдів фахівці Служби порятунку "101" вручили громадянам листівки з основними вимогами правил безпеки життєдіяльності.

                                                                                                                                         Корюківське  РС У ДСНС України

                                           у Чернігівські області                                             

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва