back

Делегація ветеранів з п’яти районів Чернігівської області відвідала наше місто

23 травня 2019

     

      22 травня у  рамках  заходу до 75-річчя вигнання нацистських окупантів з України, наше місто відвідала делегація ветеранів з п’яти районів Чернігівської області. Очолювала делегацію секретар обласної організації ветеранів України Наталія Савєльєва.

      Зустрічали гостей  голова райдержадміністрації Олексій Мірошниченко, голова районної ради Віктор Чернуха, перший заступник міського голови Олександр Савченко та голова ради районної організації ветеранів Валентина Погребна, представники Корюківської районної організації ветеранів.

       На мітингу учасникам зустрічі розповіли про події воєнних часів та найбільш за кількістю жертв мирних жителів у часи Другої світової війни в Європі – Корюківську трагедію. Присутні  хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв  та поклали квіти до підніжжя Меморіалу на честь героїчного опору жителів Корюківки нацистським окупантам.

      Гості  відвідали музей де ознайомилися з історією міста, послухали спогади свідка Корюківської трагедії Ганни Нековаль. Учасники заходу мали змогу поспілкуватися та задати питання  керівництву району і міста.

      Також, делегація відвідала Меморіальний комплекс пам'яті жителів населених пунктів України, знищених нацистськими окупантами у Другій Світовій війні в урочищі Гай, де вшанували пам’ять жертв трагедії та поклали квіти на місці перепоховання останків знищених місцевих жителів.

      На завершення зустрічі ветеранські організації відвідали туристично-готельний комплекс «Бреч» та заслухали виступи хору ветеранів Менської районної організації ветеранів. 


вапр
ууц
цуе
еку
паврва