back

Підведення підсумків виконання показників Програми економічного та соціального розвитку району у першому кварталі року.

24 квітня 2019

24 квітня 2019 року відбулось засідання колегії райдержадміністрації на якому були підведені підсумки роботи економічного та соціального секторів району в I кварталі та стан виконавської дисципліни і роботи із зверненнями громадян.

Проводив засідання голова райдержадміністрації О.В.Мірошниченко.

          Начальник відділу економічного розвитку та надання адміністративних послуг райдержадміністрації Олена Янченко охарактеризувала ситуацію з виконанням Програмних показників в виробничій сфері. Відмітила стабільну роботу більшості підприємств господарського комплексу району.

           В усіх сферах господарювання району за підсумками 4 кварталу 2018 року  працювало 5800 осіб штатних працівників, що складає 3,1% від усіх штатних працівників по області. Середньомісячна заробітна плата  штатного працівника Корюківського району за цей же період склала 9522 гривні, є більшою за середню по області на 26,2% (по області-7545 гривень).   

          За підсумками 2018 року за показниками  моніторингу соціально-економічного  розвитку серед районів області в загальному підсумку Корюківський район посів 6 місце, в тому числі в розділі «Економічна ефективність» -2 місце.

В 1 кварталі поточного року обсяг реалізації продукції підприємств району становить  435,6 млн.грн. та збільшився в порівнянні з 1 кварталом 2018 року на 10,3%, в т.ч. промислової продукції реалізовано на 389,8 млн.грн., що більше   порівняно з аналогічним періодом минулого на 10,3%.

Начальник фінансового відділу Валентина Єременко відмітила, що до загального фонду бюджетів рад  району надійшло  власних  доходів 4463,2 тис. гривень, це складає  212,1 % до  бюджетних  призначень звітного періоду.

За результатами І кварталу 2019 року виконання бюджетних призначень за доходами загального фонду забезпечили всі органи місцевого самоврядування.

Виконання власних доходів забезпечено по всіх  видах  доходів.

          Районному бюджету з бюджету ОТГ м. Корюківка надані медична субвенція в сумі 2906,4 тис. грн  на  утримання  ЦРЛ  та інша субвенція в сумі 2466,4 тис. гривень на співфінансування утримання  бюджетних установ, що фінансуються з райбюджету та надають послуги населенню  Корюківської ОТГ. Недодано 1,0 млн. грн до планових призначень звітного періоду.

Крім  того, міська рада надала іншу субвенцію Олександрівській с/р на співфінансування утримання дитячого садка в сумі 30,0 тис. грн.

З бюджету ОТГ смт Холми  надійшла медична субвенція в сумі 827,8 тис. грн. на утримання ЦРЛ   та інша субвенція в сумі 243 тис. гривень на співфінансування утримання  бюджетних установ, що фінансуються з райбюджету та надають послуги населенню  Холминської ОТГ.

Недодано  707 тис. грн. до планових призначень звітного періоду.

З бюджетів територіальних громад району надана інша субвенція в сумі 115,5тис. грн. ( на утримання  бібліотек  відповідних територіальних громад – 82,5 тис. грн., на  харчування учнів Охрамієвицької ЗОШ – 24,5тис.грн, на  утримання Охрамієвицької ЗОШ -8,5 тис.грн.).

 

Заборгованість по установах місцевого бюджету  3122,4 тис.грн.
в т.ч. по зар.платі працівникам бюджетних установ- 2694,7 тис.грн.(строк сплати якої не настав), за спожиті енергоносії -390,8 тис.грн. з причини недостатності коштів з Корюківської та Холминської ОТГ та  по інших поточних видатках ( харчування, медикаменти, послуги) - 36,9 тис. грн. з причини недостатності коштів Холминської  ОТГ.

 

Начальник відділу житлово-комунального господарства, будівництва, містобудування, архітектури та агропромислового розвитку райдержадміністрації  Валентина Сидоренко прозвітувала про роботу будівельного комплексу. Введені та на етапі введення знаходяться об’єкти, що будуються та в яких проводяться ремонтні роботи за рахунок субвенцій з держбюджету.  Продовжується освоєння більше 600 тіс коштів держбюджету по ЦРЛ.

На ремонт доріг в цьому році передбачено 15 млн.грн., складені дефектні акти, проводиться робота по укладення угод на виготовлення ПКД.

В ЖКГ існує заборгованість за спожиті енергоносії, зростає заборгованість за послуги теплопостачання та спожитий природний газ. При цьому іде процес змешення обсягів його споживання.

Проводиться процес приведення тарифів до економічно обґрунтованих обсягів.

Начальник відділу освіти, культури  і туризму райдержадміністрації Юлія Сита зупинилась на проблемних питаннях функціонування галузей освіти та культури району. Відмітила мало комплектність, що підвищує витрати на утримання одного  учня, і це не враховується в «освітянській» субвенції. Постає необхідність продовження оптимізації  галузі освіти та вирішення підвозу учнів закритих закладів до інших шкіл. Вирішення питань, пов’язаних з недопущенням виникнення заборгованості по заробітній платі.

Генеральний директор КНП «Корюківська центральна районноа лікарня» Сергій Пивовар відмітив також  проблемні питання  медичної галузі, які постають в ході її реформування. Також, Сергій Григорович ознайомив учасників засідання з основними показниками роботи ЦРЛ, серед яких і збільшення використання ліжко днів до 11 відсотків, зростання кількості амбулаторно пролікованих хворих з інших районів (962 особи за квартал) та стаціонарно (241 особа). Торкнувся також і питань утримання відділення у Холмах та проблем спів фінансування медичної галузі району з Корюківської та Холминської ОТГ.

 

Підсумовуючи засідання Олексій Володимирович Мірошниченко наголосив на необхідності невідкладного вжиття заходів по запобіганню виникненню заборгованості по заробітній платі в закладах бюджетної сфери та  недопущення підвищенню соціальної напруги в суспільстві.

Керівникам кожної установи необхідно мати бачення, своєрідну «дорожню карту» кроків по реформуванню та оптимізації утримання закладів, та розробити заходи щодо оптимізації споживання ресурсів (фінансових, енергетичних, матеріальних)  у підвідомчих закладах.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва