back

Нехтування правилами пожежної безпеки

02 квітня 2019

 

       Незважаючи на застереження рятувальників, громадяни нехтують правилами пожежної безпеки, зокрема спалюють суху траву, сміття на присадибних ділянках та відкритих територіях, що призводить до виникнення пожеж.

       Лише упродовж минулої доби на Чернігівщині зареєстровано 40 пожеж. Площа, пройдена вогнем склала понад 139 га. Причинами їх виникнення послужило порушення або ігнорування громадянами вимог правил пожежної безпеки. Крім того, пожежно-рятувальні підрозділи області двічі залучались для ліквідації пожеж у житловому секторі громадян, які виникли внаслідок спалювання сухої рослинності на присадибних ділянка

        Так, 28 березня о 15:39 до Служби порятунку "101" у Корюківському районі надійшло повідомлення про пожежу господарчої будівлі в одному з приватних господарств, що у селі Ховдіївка. На місце події оперативно прибуло два відділення 9-ої та 18-ої Державних пожежно-рятувальних підрозділів У ДСНС України у Чернігівській області та сільські вогнеборці з с. Сахутівка. На той момент поривами сильного вітру вогонь перекинувся на сусідні споруди. Спільними діями вогнеборці пожежу о 17:10 локалізували, а о 22:30 остаточно ліквідували. Вогнем знищено дві господарчі будівлі та нежитловий будинок, покрівлю та перекриття погреба по всій площі, 27 м2 дров та 6 га сухої трави. Причина виникнення пожежі - необережне поводження з вогнем 69-річного господаря присадибної ділянки, який спалював сміття.

        У зв’язку з цим, рятувальники вкотре звертаються до населення з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки та проявляти обережність у поводженні з вогнем в житловому секторі, а також під час перебування у лісових масивах, на відкритих територіях та біля торфовищ.

 

 

За повідомленням  Корюківського РС УДСНС України у Чернігівські області                                              

 

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва