back

Не допустіть пожежи в екосистемах

28 березня 2019

 

       Понад 6,5 тисяч пожеж у природних екосистемах та на відкритих територіях виникло в Україні з початку 2019 року. Можливо, ці дані будуть більш красномовними після уточнення, що 3 тисячі 707 випадків зафіксовано саме за перші два тижня березня. Тобто, у середньому по 260 пожеж сухостою, чагарників та сміття ліквідовували рятувальники ДСНС щодня з 1 по 14 березня.

      Причини такої ситуації залишаються незмінними — людський фактор. Саме громадяни найчастіше провокують пожежі у природних екосистемах, спалюючи сміття на відкритих територіях чи навіть у себе на подвір'ях. Про наслідки такої діяльності не втомлюють нагадувати наші рятувальники.

      Рятувальники щотижня проводять інформаційно-роз'яснювальну роботу серед населення. Рятувальники наголошують на забороні спалювання сухої трави та очерету, пояснюють, що полум’я може перекинутися на житлові будинки чи господарські споруди, завдавши значних збитків. Загалом, профілактична робота буде проводитися і надалі для того, щоб вберегти територію країни та життя українців від руйнівної вогняної стихії.

Шановні громадяни!

      Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах. Категорично забороняється спалювати сміття, розводити багаття поблизу лісових насаджень, сухої рослинності, на полях та залишати недопалки чи сірники на трав’янистій підстилці.

     Під час відпочинку на природі, необхідно пам'ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу не лише навколишньому середовищу, але й, в першу чергу, вашому життю та здоров'ю.

 

 Корюківського РС У ДСНС України у Чернігівські області                                             

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва