back

В райдержадміністрації відбулась нарада з охорони праці, техніки безпеки, пожежної безпеки

06 березня 2019

     

     06 березня відбулась нарада з керівниками та спеціалістами  аграрних підприємств всіх форм власності з охорони праці, техніки безпеки, пожежної безпеки. В нараді взяли участь:  перший заступник голови районної державної адміністрації Анжела Ющенко, головний спеціаліст з питань агропромислового розвитку райдержадміністрації Тетяна Олійник, головний державний інспектор відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально - культурній сфері Управління Держпраці у Чернігівській області Сергій Марченко, страховий експерт з охорони праці Менського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області Олександр Старовойт.

       Головний державний інспектор відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально - культурній сфері Управління Держпраці  Сергій Марченко розповів про підготовку сільськогосподарської техніки до весняно - польових робіт. Про стан протипожежної безпеки в сільськогосподарському виробництві, заходи безпеки при проведенні весняно - польових робіт, проведення профілактичних заходів спрямованих на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів,  запобігання  нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням та іншим випадкам загрози здоров’ю працівникам викликаних умовами праці.

      Страховий експерт з охорони праці Менського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області Олександр Старовойт проінформував про вдосконалення системи управління охороною праці у сільськогосподарському виробництві. Аналіз виробничого травматизму на підприємствах сільськогосподарського призначення за 2018 рік, причини настання нещасних випадків. Розповів про правильну експлуатацію сільськогосподарських машин, механізмів. Акцентував увагу на знаннях заходів безпеки, пожежної безпеки та надійність засобів захисту. Наголосив на характерні недоліки, які трапляються під час проведення розслідування нещасного випадку на виробництві та оформлення матеріалів розслідування.

       Головний спеціаліст з питань агропромислового розвитку райдержадміністрації Тетяна Олійник проінформувала  присутніх про  забезпечення протипожежного захисту під час проведення весняно - польових робіт.

   Перший заступник голови районної державної адміністрації Анжела Ющенко підвела підсумки наради та  рекомендувала керівникам сільгосппідприємств району посилити контроль за здійсненням працівниками вимог безпечного виконання робіт, контролювати виконання робіт з підвищеною небезпекою, своєчасно організовувати проведення медичних оглядів своїх працівників, проводити навчання та перевірки знань з питань охорони праці серед працівників.

 

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва