back

Відбулися збори громадян в Будянському старостинському окрузі

06 березня 2019

       Однією з форм безпосередньої участі громадян у вирішенні проблем місцевого значення стають сходи сіл, які забезпечують якісний діалог між владою та громадськістю.     

        05 березня  2019 року   відбулися загальні збори жителів  Будянського старостинського округу.

        У зібранні  взяли участь:   перший заступник  голови райдержадміністрації Анжела Ющенко, перший заступник   міського голови Олександр Савченко, виконуючий обов’язки старости  Буднянського старостинського округу Олег Лисенко.

        Відповідно до порядку денного виконуючий обов’язки старости прозвітував про результати роботи округу. У звітах йшлося  про соціально-економічний розвиток старостинського округу  упродовж 2018 року та  окреслив план та напрямки роботи на 2019 рік.

         У ході зборів громадянами  було порушено ряд проблемних питань: транспортне сполучення, благоустрій населеного пункту, графік приїзд лікарів до  Будянського  ФПу. 

        Перший заступник  голови райдержадміністрації Анжела Ющенко  розповіла про  показники соціально-економічного розвитку та   досягнення  району за три останні роки,  перспективи і плани розвитку на 2019 рік. Ознайомила присутніх з результатами виконання районних програм розвитку та кроками районної влади у напрямку підвищення соціальних стандартів на селі.

        Щодо роботи  Корюківської ОТГ, в яку увійшов старостинський округ,  проінформував  перший заступник міського голови Олександр Савченко. Він  проінформував, що внаслідок реформи децентралізації громади, органи місцевого самоврядування району отримали повноваження, а під повноваженнями – необхідні ресурси. Органи місцевого самоврядування відповідають за шкільну та дошкільну освіту, охорону здоров’я первинного рівня (амбулаторії, поліклініки), заклади культури, благоустрій, як то освітлення вулиць, стан доріг, громадський порядок, та багато інших важливих повсякденних питань.

          Під час зустрічі представники владних структур району відповіли на запитання мешканців села  та  давали роз’яснення щодо розвитку округу, шляхів вирішення  соціальних питань та перспективи  подальшого розвитку громади, а також підтримання громадського порядку.

         За результатами зустрічі громадян дано доручення відповідним структурам вжити заходів щодо вирішення проблемних питань, які турбують населення.

          Після заходу керівництво  відвідало Будянський ФАП, який є одним з найкращих в районі.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва