back

Менський район: під час пожежі житлового будинку загинуло троє дітей

21 лютого 2019

17 лютого о 20:05 до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення про пожежу приватного житлового будинку у с. Дягова Менського району, що за 12 кілометрів від районного центру.

За викликом прибули два відділення 10-ої Державної пожежно-рятувальної частини м. Мена УДСНС України у Чернігівській області. На той момент в помешканні спостерігалося горіння й щільне задимлення, а на місці пригоди вже працювали місцеві сільські вогнеборці. Зі слів сусідів, в будинку мали перебувати ще двоє дітей. Одну з дівчат, 2018 року народження вони через вікно винесли з небезпечної зони.

У апаратах захисту органів дихання та зору вогнеборці під час проведення розвідки в одній з кімнат на підлозі виявили непритомних двох дівчат 2015 та 2016 років народження. Рятувальники винесли їх з палаючої оселі та передали медичним працівникам. Нажаль, останні констатували факт загибелі дітей внаслідок дії небезпечних продуктів горіння. Вогнеборці о 21:35 локалізували та о 22:10 остаточно ліквідували пожежу. Вогнем пошкоджено стіни та перекриття будинку по всій площі.

Ймовірною причиною трагедії послужило порушення правил пожежної безпеки при експлуатації опалювальної печі. Того вечора 22-річна мати розтопила піч і, залишивши дітей самих вдома без відповідного нагляду, пішла у своїх справах. По факту трагедії правоохоронними органами проводиться розслідування.

Рятувальники звертаються до батьків з наполегливим проханням не залишати дітей без відповідного нагляду та частіше контролювати їхні розваги. Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки та періодично роз`яснюйте правила поводження з вогнем, на водоймах, під час користування пічним опаленням, електричними та газовими приладами, вибухонебезпечними предметами, піротехнікою тощо. Пам’ятайте, що безпека Ваших дітей залежить, насамперед, від Вас самих!

 Корюківський РС

У ДСНС України у Чернігівські області                                              

 

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва