back

Делегація Корюківського району взяла участь у святкуванні 23-ї річниці Товариства "Чернігівське земляцтво"

14 січня 2019

       

       11 січня 2019 р.в Міжнародному виставковому центрі  відбулась традиційна щорічна зустріч земляків в Києві з нагоди 23-річчя Чернігівського земляцтва. На зустріч с земляками прибула делегація з району на чолі з головою райдержадміністрації Олексієм Мірошниченко,  депутатом облради, головним лікарем ЦРЛ Сергієм Пивоваром, начальником відділу освіти, культури і туризму РДА Юлії Ситої, головним лікарем КНП "Корюківський центр первинної медико - санітарної допомоги " Корюківського районної ради Світланою Лещенко, головним спеціалістом відділу житлово - комунального господарства, будівництва, містобудування, архітектури  та агропромислового розвитку райдержадміністрації Тетяною Олійник. Їх радо зустріли земляки з Корюківщини  та голова Корюківського відділення Ольга Сирова.

       Земляки та гості оглянули фотовиставку з історії земляцтва, виставку картин з колекції обласного художнього музею імені Григорія Галагана та майстрів декоративно прикладного мистецтва. Бажаючі змогли придбати обереги, текстильні ляльки, намисто, вироби з глини, дерева та інші сувеніри.

       В урочистих заходах взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Мисник, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук. З короткою промовою виступив голова Ради Товариства «Чернігівське земляцтво» Віктор Ткаченко, в якій подякував землякам за любов до рідного краю, небайдужість до проблем Сіверщини, за добрі справи, які вони вершили на своїй рідній землі впродовж багатьох років. Після традиційних урочистостей де були вручені грамоти, подарунки та подяки найкращим представникам Чернігівщини відбувся концерт за участі професійних та аматорських колективів з Чернігівщини.

       Цього ж вечора за давньою, усталеною традицією добрі ділові стосунки між сторонами було підтверджено підписанням нового Меморандуму про співпрацю на 2019 рік. Цей важливий документ скріпили своїми підписами Валентин Мельничук, Олександр Мисник та Віктор Ткаченко.

        Чернігівське земляцтво об'єднує громадян, що проживають в м. Києві, а народилися, навчались чи працювали на Чернігівщині, або вихідцями з Чернігівщини були їх батьки, прабатьки. Об'єднує вихідців із Чернігівщини для консолідації зусиль у захисті їх національно-культурних, економічних, соціальних інтересів, використання інтелектуальних та інших можливостей у сприянні будівництву незалежної демократичної, соціальної Української держави, соціально-економічному розвитку Чернігівщини, пропаганди славетної історії, відновленню пам'яток історії і культури, традицій Чернігово-Сіверської землі.

 

 
 
вапр
ууц
цуе
еку
паврва