back

Голова райдержадміністрації взяв участь у сесіях сільських рад

22 грудня 2018

         21 грудня 2018 року голова районної державної адміністрації взяв участь у сесіях Перелюбської, Прибинської,Охрамієвицької, Білошицько – Слобідської сільських рад.

         Перед початком роботи сесій  керівник району спілкувався з сільськими головами, депутатами, жителями сіл.

        На засіданнях сесій було розглянуто питання: про зміни до бюджету 2018 року, про затвердження сільського  бюджету на 2019 рік,  про затвердження Програми організації та проведення у 2019 році громадських робіт для незайнятого населення, про затвердження Комплексної Програми підтримки учасників АТО та членів їх сімей, про затвердження сільської Програми раціонального використання та охорони водних ресурсів на 2019 рік, про надання пільг по платі за землю на 2019 рік,  інші питання.

        Під час сесійного засідання сільські голови порушили низку важливих для жителів села питань. Зокрема йшлося про ремонт автомобільних доріг реформування медицини, водопостачання, про незадовільну роботу Укрпошти, розгляд земельних питань та ін.

        У ході обговорення питання про внесення змін до сільського бюджету  голова райдержадміністрації Олексій Мірошниченко  наголосив на необхідності виділення коштів сільського бюджету на утримання закладів освіти, культури, охорони здоров’я  які розташовані на території сільської ради.

        Виступаючи перед присутніми очільник району окреслив напрями роботи над якими необхідно працювати громадою села спільно з районною владою. Повідомив, що співфінансування з місцевих бюджетів в 2016 році становило 826,7тис.грн.

 В 2017 році з виділених району 2395,0 тис.грн. було освоєно 2270,0 тис.грн., або 95,0%. Решта 125,0тис.грн. перейшли на  2018 рік та успішно були освоєні на закупівлю обладнання для Корюківської ЦРЛ.

      За рахунок цих коштів відновлено вуличне освітлення в селах Прибинь та Перелюб, облаштовані дитячі майданчики в селах Олександрівка, Рибинськ, Прибинь та Козилівка. Закуплено меблі та обладнання для Савинківської ЗОШ. Придбано комп’ютерне обладнання, меблі та автомобіль для центру ПМСД. Закуплено медичне обладнання для Корюківської ЦРЛ, обладнання та меблі для терцентру.

         Також Олексій Мірошниченко поінформував депутатів сільської ради щодо необхідності проведення територіальної реформи.          Зокрема, він розповів про актуальність та об’єктивну необхідність проведення реформи децентралізації влади, про посилення ролі органів місцевого самоврядування в управлінні справами громади. Очільник району зазначив, що є низка труднощів, які неминучі в процесі становлення громади, але є більше переваг, це, в першу чергу, бути господарем на своїй території, мати можливість приймати рішення на користь громади і мати повноваження для цього.

     Після засідання сесії в Прибинській сільській ради голова районної державної адміністрації та Прибинській сільський голова у робочому порядку відвідали Прибинський ФАП, оглянули  дитячий садок, ремонт спортивного залу в  школі, сільський клуб, бібліотеку.

   «Зустріч з громадою села, депутатами, активом, - це ще одна можливість роз’яснити людям важливі процеси, реформи, які торкнуться і їхнього села, - зазначає керівник району, - тому й безпосереднє спілкування з мешканцями району завжди буде в пріоритеті моєї роботи».



 

 
 

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва