back

Про готовність органів влади до протидії загрозам у зв’язку з погіршенням погодних умов говорили на засіданні оперативного штабу

12 грудня 2018

 

           У зв’язку із ускладненням погодних умов сьогодні, 12 грудня, відбулося оперативне засідання  районного оперативного штабу для координації дій місцевих органів виконавчої влади, районних управлінь, організацій  і підприємств з ліквідації надзвичайних ситуацій в осіньо-зимовий період 2018-2019р.р. Корюківського району.

            Під час засідання штабу Анжела Ющенко, заступник керівника оперативного штабу наголосила на необхідності  координації дій та зусиль  органів виконавчої влади, районних управлінь, служб  та органів місцевого самоврядування, щоб  максимально бути готовими до погіршення погодних умов, адже основним пріоритетом під час складних погодних умовах є безпека громадян, а також контроль за електропостачанням, водопостачанням та теплопостачанням в сільській місцевості і безпосередньо в місті.

            Оперативним штабом заслухано керівників служб  району про готовність сил та засобів служб до проходження циклону, визначені завдання, порядок взаємодії та інформування,  термінові заходи, які необхідно виконати  з метою мінімізації негативних наслідків у зв’язку з погіршенням погодних умов у районі. Увагу було звернуто на те, що першочергово слід провести інформування населення про несприятливі погодні явища та застерегти людей від можливих наслідків. 

            За результатами проведеного засідання прийнято протокольне рішення, яким спеціалізовані служби переведені на посилений режим несення служби з метою оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації.

            Зважаючи на синоптичний прогноз  нагадуємо учасникам дорожнього руху, що за таких погодних умов необхідно бути максимально уважними та обережними, пішоходам рекомендується використовувати світлоповертаючі елементи на одязі, водіям необхідно неухильно виконувати Правила дорожнього руху, не перевищувати швидкість, рухатись на безпечної дистанції з увімкненим ближнім світлом фар. Автовласникам варто подбати про заміну гуми на зимову, перевірити гальма, зовнішні світлові прилади, справність склоочисників, системи обігріву та охолодження.

           Також звертаємось до громадян з проханням бути вкрай обережними під час перебування на вулиці. Не плануйте поїздок на далекі відстані, обмежте користування власним автотранспортом. Просимо вас відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних.

         Наразі всі служби працюють скоординовано,  злагоджено та забезпечені матеріально-технічними ресурсами                          

                                                                                                              

                                                                                                                                 За повідомленням відділу управлінням                                                                                                                                         персоналом,

                                                                                                                                юридичної та мобілізаційної роботи апарату

                                                                                                                                райдержадміністрації                                                                          

вапр
ууц
цуе
еку
паврва