back

В районі завершена щорічна акція "16 днів проти насильства"

11 грудня 2018

       

         З метою привернення уваги громадськості до актуальних, для українського суспільства, проблем подолання насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків  з 25 листопада по 10 грудня 2018 року службою у справах дітей спільно з відповідними службами району проведено ряд заходів  в рамках щорічної акції «16 днів проти насильства».

           Зокрема, були проведені лекції, виховні години, бесіди «Стоп насильство», «Конвенція ООН про права дитини», «Скажемо насильству ні», «Насильство та його види» тощо. Здійснювалися соціальні інспектування в сім’ях, де є прояви насильства та проводилися індивідуальні, профілактичні  бесіди з метою профілактики. Заходи були спрямовані не тільки для  учнів закладів загальної середньої освіти району, але й для сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах, в сім'ях, в яких виховуються неповнолітні діти, в багатодітних та малозабезпечених сім'ях, серед батьків-опікунів та піклувальників, а також дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування .

            На завершення Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства", 10 грудня, у Всесвітній день прав людини працівники служби у справах дітей райдержадміністрації спільно з Корюківським районним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді провели в управлінні соціального захисту населення інформаційну хвилинку з клієнтами управління. Присутні мали можливість ознайомитися з проблематикою торгівлі людьми, видами цього явища, із видами домашнього насильства як форму порушення прав людини та відповідальністю за вчинення протиправних дій. Також вони отримали інформацію про органи та установи, до яких можна звернутись по допомогу у випадках вчинення домашнього насильства.


 

 

 

                                                                                                                                За повідомленням служби у справах дітей

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва