back

Інвалідність - це не вирок

30 листопада 2018

 

          03 грудня українське суспільство разом зі світовим співтовариством відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей з обмеженими фізичними можливостями. Майже 80 відсотків осіб з інвалідністю – це люди працездатного віку. В житті все може статись. Інколи непередбачувані обставини, власна недбалість чи провина оточуючих роблять здорового працівника в одну мить людиною з інвалідністю. Якщо нещасний випадок трапився на виробництві – на допомогу прийде Фонд соціального страхування України.

Менське відділення управління виконавчої дирекції Фонду обслуговує потерпілих на виробництві, що проживають на території Менського, Корюківського та Сосницького районів. На сьогодні щомісячні виплати отримують 256 осіб, із них 55 % мають інвалідність від трудового каліцтва. За 11 місяців 2018 року сума щомісячної страхової виплати в разі часткової чи повної втрати працездатності становить 4461 тис. гривень. За рік внаслідок перерахунків середня щомісячна страхова виплата потерпілим на виробництві зросла на 49,4 відсотка.

          Завданням Фонду є не тільки проводити виплати, але й пролікувати, реабілітувати, соціально адаптувати людей. Серед застрахованих осіб, потерпілих на виробництві, які перебувають на обліку в Менському відділенні, відшкодування витрат в разі самостійної оплати лікування за 11 місяців 2018 року отримали 16 осіб на суму 83,4 тис. грн, 1 особа пройшла медичну реабілітацію на суму 20 тис. гривень. За кошти Фонду отримали санаторно-курортне лікування  4 особи з інвалідністю внаслідок трудового каліцтва на суму 66,4 тис. гривень. За 11 місяців 2018 року 5 осіб забезпечено протезно-ортопедичними виробами на суму 274,6 тис. грн та 7 осіб іншими технічними засобами реабілітації (палиці) на суму 1,3 тис. гривень. Лікарські засоби та вироби медичного призначення отримали 5 потерпілих на суму 97,5 тис. грн, встановлено під час операції ендопротез на суму 76 тис. гривень. Забезпечено коштами на постійний сторонній догляд 3 осіб з інвалідністю на суму 58,8 тис. грн та на побутове обслуговування 4 потерпілих на суму 39,5 тис. гривень.

           Ми намагаємось максимально полегшити життя тим, хто потребує допомоги. Всі виплати, медико-соціальні послуги, визначені довідкою МСЕК, потерпілі отримують своєчасно, без затримки, безкоштовно. Переймаючись буденними проблемами, ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров’я. Не тільки цього дня, а постійно слід пам’ятати про те, що поруч із нами живуть люди, які  потребують нашої допомоги й уваги.

          03 грудня у відділенні буде проводиться «День відкритих дверей» та працюватиме  «Гаряча телефонна лінія». З усіма питаннями щодо соціальних виплат за наслідками виробничої травми просимо звертатись за адресою: м. Мена, вул. Чернігівський шлях, 4/3 та за телефонами: (244) 2-12-53, 2-24-30.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва