back

Виплата особам з інвалідністю компенсації замість санаторно-курортного лікування

13 листопада 2018

Чернігівське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів

щодо виплати особам з інвалідністю компенсації замість санаторно-курортного лікування в межах бюджетної програми КПКВК 2507030 «Заходи

із соціальної, трудової та професійної реабілітації інвалідів»

 

Чернігівське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» є відповідальним виконавцем бюджетної програми КПКВК 2507030 «Заходи із соціальної, трудової та професійної реабілітації інвалідів».

Виплата грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки та вартості самостійного санаторно-курортного лікування осіб з інвалідністю проводиться відповідно до Порядку, затвердженому постановами Кабінету Міністрів України від 07.02.2007р. №150 та № 785 від 17.06.2004р (зі змінами), на підставі медичних рекомендацій відповідно до законодавства, що визначає право особи з інвалідністю на безоплатне забезпечення санаторно-курортним лікуванням. Виплата здійснюється структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних держадміністрацій та міських рад за місцем перебування осіб з інвалідністю на обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням у розмірах, відповідно Постанови № 150: особам з інвалідністю I і II груп - 75 відсотків, III групи - 50 відсотків розміру середньої вартості путівки; відповідно Постанови № 785: особам з інвалідністю I і II груп - 100 відсотків, III групи - 75 відсотків розміру середньої вартості путівки.

Середня вартість санаторно-курортної путівки для виплати грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки в межах обсягу бюджетних коштів, виділених відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік», становить 481 грн.

Грошова компенсація за путівку виплачується особі з інвалідністю, якщо вона упродовж попередніх трьох календарних років ( відповідно до постанови № 150) та двох календарних років (відповідно до постанови № 785) не одержувала безоплатної санаторно-курортної путівки (не рахуючи рік, коли особа з інвалідністю звернулася за нею).

Витрати, пов'язані з виплатою грошової компенсації за путівку та за самостійне лікування, особам з інвалідністю, які перебувають на обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням, покриваються за рахунок коштів державного бюджету в межах видатків, передбачених Мінсоцполітики на цю мету.

З початку року компенсаційні виплати отримали 989 осіб з інвалідністю на суму 404 429 грн. Дані кошти перераховані на їх особисті рахунки, відкриті у банківських установах або через відділення поштового зв`язку.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва