back

Відбулась колегія районної державної адміністрації

01 листопада 2018

1 листопада на засіданні Колегії райдержадміністрації обговорено питання щодо  підсумків виконання бюджету  Корюківського району за 9 місяців 2018 року та стану виконавської дисципліни, організації виконання завдань, визначених актами законодавства, розпорядженнями і дорученнями Президента України, Кабінету Міністрів України, власними рішеннями,  реагування на звернення та запити депутатів усіх рівнів, роботи із зверненнями громадян за підсумками  9 місяців 2018 року.

Провів сьогоднішнє розширене засідання Колегії голова райдержадміністрації  Олексій Мірошниченко.  На ньому були присутні голова районної ради Віктор Чернуха, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники районних служб.

Про підсумки виконання бюджету  Корюківського району за 9 місяців 2018 року присутніх проінформувала начальник фінансового відділу райдержадміністрації Валентина Єременко, яка доповіла, що за підсумками 9 місяців 2018 року до загального фонду бюджетів територіальних громад району надійшло власних доходів 8559,0 тис. гривень, це складає 128,1% до призначень звітного періоду,  з них райбюджет – 105,8%, сільські бюджети – 145,0%.

Виконання бюджетних призначень за доходами загального фонду забезпечили всі органи місцевого самоврядування.

Виконання до видах доходів не забезпечене по податку на прибуток підприємств комунальної  власності на суму 301,2 тис. гривень та частини чистого прибутку  комунальних підприємств, що вилучається до бюджету на суму 79,9 тис. гривень, через значне недоотримання податків по комунальним установам (в основному РКП районної ради «Корюківка-ліс»).

По спеціальному фонду до бюджетів району (без врахування трансфертів) надійшло 1611,6 тис. гривень.

За 9 місяців 2018 року отримано субвенцій з державного бюджету – 86112,0 тис. гривень, в тому числі: соціальні субвенції населенню – 73519,4 тис. гривень, освітня субвенція – 7952,3 тис. гривень, медична субвенція 2886,3 тис. гривень, на придбання житла учасникам АТО – 1100,6 тис. гривень, субвенція на соціально-економічний розвиток територій – 354,0 тис. гривень; субвенція на лікарські засоби – 299,4 тис. гривень.

Отримано субвенції з обласного бюджету на суму 664,7 тис. гривень (на забезпечення централізованих заходів з лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет, на ліки учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, на виконання доручень виборців депутатами обласної ради).

Субвенції з Корюківської ОТГ – 20611,8 тис. гривень: субвенція на здійснення переданих видатків у сфері охорони здоров’я за рахунок коштів медичної субвенції – 10444,7 тис. гривень, інша субвенція на утримання бюджетних установ, що фінансуються з райбюджету та надають послуги населенню Корюківської ОТГ – 10087,1 тис. гривень та інша субвенція Олександрівській с/р на дитячий садок в сумі 80,0 тис. гривень.

Субвенції з Холминської ОТГ – 4805,0 тис. гривень: субвенція на здійснення переданих видатків у сфері охорони здоров’я за рахунок коштів медичної субвенції – 2925,1 тис. гривень та інша субвенція на утримання бюджетних установ – 1879,9 тис. гривень. При запланованому показнику надходження іншої субвенції за звітний період  2060,4 тис. гривень, недодано за 9 місяців 2018 року 180,5 тис. гривень.

Субвенція з сільських рад району – 156,1  тис. гривень (утримання фахівців із соціальної роботи, Олександрівської амбулаторії, ремонт шкіл та автобусів).

Отримано дотацій з державного бюджету в сумі 9817,2 тис. гривень, в тому числі: базова дотація – 2279,8 тис. гривень, додаткова дотація на утримання закладів освіти та охорони здоров'я – 7537,4 тис. гривень.

Видатки бюджету району виконані на 91,2% при бюджетних призначеннях на 9 місяців 2018 року – 139542,2 тис. гривень, касові видатки – 127198,2 тис. гривень.

Кредиторська заборгованість бюджетних установ Корюківського району за загальним фондом станом на 01.10.2018 складає 17,3 млн. гривень.           

Заборгованість по пільгах і субсидіях Державного бюджету складає 14,1 млн. гривень.           

Станом на 01.10.2018 кредиторська заборгованість за спожиті енергоносії по Корюківському району становила 74,7 тис. гривень.

Заборгованість по заробітній платі працівникам бюджетних установ, станом на 01.10.2018 становила 3113,6 тис. гривень, в тому числі простроченої – 625,4 тис. гривень, яка утворилась  через недоотримання іншої субвенції з Холминської ОТГ.

По другому питанню присутніх інформував керівник апарату райдержадміністрації Олександр Безнісько. Він зазначив, що аналіз стану виконавської дисципліни свідчить, що в  райдержадміністрації  здійснюються  заходи щодо вдосконалення стилю і методів роботи, підвищення рівня виконавської дисципліни, посилення контролю за виконанням завдань, визначених законами України, актами і дорученнями Президента України, Кабінету Міністрів України, розпорядженнями і дорученнями голови обласної державної адміністрації та власними. Відмічається тенденція до збільшення кількості документів, які надходять до райдержадміністрації, особливо за рахунок документів дозвільної системи. Поступово здійснюються заходи щодо переходу райдержадміністрації до повноцінного електронного документообігу. Системно здійснюються заходи щодо контролю за виконанням документів, не допущено порушень термінів інформування вищих органів влади.

В  райдержадміністрації відпрацьовано систему роботи із зверненнями громадян.

Зафіксовано 57 звернень на особистий прийом до керівництва райдержадміністрації та 107 письмових звернень.

Всі звернення розглянуті та на них надані письмові відповіді.

Підсумовуючи засідання Колегії О.Мірошниченко дав доручення заступникам голови райдержадміністрації, керівникам галузей бюджетної сфери району на поглиблення співпраці з об’єднаними територіальними громадами району, особливо з Холминською селищною радою, щодо дофінансування передбачених бюджетних видатків на співутримання закладів бюджетної сфери, які надають послуги жителям громад району. Також голова райдержадміністрації наголосив на важливості якісного формування бюджету наступного року та поставив завдання щодо опрацювання об’єктивних показників бюджету та передбачення фінансування діючих районних програм. Важливою складовою залишається і здійснення заходів щодо оптимізації структури та чисельності працівників бюджетних установ району.

За результатами обговорення питань Колегії прийняті відповідні розпорядчі документи.

 

 

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва