back

15 жовтня 2018

 

          12 жовтня на території Корюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4 відбулася громадська акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти». В акції взяли участь представники 9 Державної пожежно-рятувальної частини 2 ДПРЗ У ДСНС України у Чернігівській області, Корюківського відділу екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Корюківського відділення публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації "Чернігівгаз".

           Під час заходу рятувальники розповіли школярам про особливості професії рятувальника, випадки та причини виникнення пожеж на території району, основні вимоги безпеки у побуті, алгоритм дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій та подій різного характеру. Рятувальники продемонстрували школярам обладнання пожежного автомобіля, засоби індивідуального захисту, спецзасоби, а також захисний одяг. Під час практичної частини фахівці ДСНС показали прийоми рятування постраждалих та надання їм першої допомоги в надзвичайних ситуаціях. Шквал емоцій у дітлахів викликала демонстрація приборкання умовної пожежі водяними та пінними стволами.

            Представники екстреної медичної допомоги та газової служби в свою чергу розповіли учасникам акції правила безпечного користування газовими приладами, про надання першої медичної допомоги при різних травмах, а також продемонстрували техніку і спецзасоби.

            Також, педагогічним колективом загальноосвітньої школи разом з учнями практично відпрацьовано евакуацію у разі виникнення пожежі чи надзвичайної події, яка пройшла швидко й організовано.

             Безумовно, захід залишив у дітлахів чимало позитивних емоцій, і вони подякували гостям щирими аплодисментами.

 

                                                                                                                                                                                             За повідомленям

 Корюківського РС

                                                                                                                                                                                              У ДСНС України у

                                                                                                                                                                                         Чернігівські області                                              

вапр
ууц
цуе
еку
паврва