back

Вітання голови районної державної адміністрації з Днем Українського козацтва та Днем захисника України

12 жовтня 2018

 

Шановні захисники незалежної України!

 

       Сьогоднішній день об’єднує величні свята – день Українського козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці та нещодавно запроваджене державне свято – День захисника України.  

          День козацтва – данина пошани героїзму козаків, котрі боролися за вільне життя в незалежній державі, незабутнім сторінкам історії українського національно-визвольного руху.

          Символічно, що День козацтва відзначається разом із православним святом Покрови Пресвятої Богородиці, яку вважають покровителькою українського народу, що надихала козаків, надаючи їм наснаги та сил у боротьбі.

          Українське козацтво завжди було і залишається символом мужності, незламності національного характеру, непохитності віри і духу. Адже в його лави вступали найсміливіші чоловіки, яких чекали військові походи і битви, щоденна боротьба проти завойовників. Зі здобуттям Україною незалежності козацька ідея отримала новий потужний імпульс розвитку, знайшла численних прихильників.

          Зичу всім козакам, козачатам та їх родинам щастя, здоров'я, наснаги у відродженні кращих національних традицій, плідної праці на благо народу, задля розквіту України.

           Сьогодні також свято мужніх оборонців та визволителів  нашої рідної землі, для яких поняття – честь, гідність, сила, витримка і відповідальність – не просто слова.

          Впродовж останніх років наші земляки, беручи участь у бойових діях на Сході України, виявляють глибокий патріотизм, стійкість, витримку й відповідальність, роблять усе можливе для захисту наших громадян, відстоюють територіальну цілісність нашої держави.

          Найцінніше, що є в нашому житті – це мир, спокій і стабільність. Саме під захистом українських військових, завдяки самовідданості наших бійців, ми спокійно живемо у своїх домівках, трудимося на своїй землі під мирним небом. Кожної миті ми повинні пам’ятати про це, усвідомлювати, що саме наші воїни виборюють для свого народу мирне майбутнє.

          Схиляю голову перед подвигом  захисників, дякую волонтерам та громадськості за небайдужість та активну позицію.

          У цей день всі ми підносимо щиру молитву Пресвятій Богородиці, щоб взяла під своє покровительство усіх наших бійців, аби кожен воїн повернувся живим до своєї родини.

         Бажаю нашим героям міцного здоров'я, добра і щастя, сили і незламної віри у перемогу. І щоб у нашій Україні запанував довгоочікуваний мир!

 

 

З повaгою,

Головa Корюківської  paйонної

деpжaвної aдмiнiстpaцiї                                                                        Олексій Мірошниченко

 

 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва