back

До уваги роботодавців: зміни в законодавстві Фонду соціального страхування України

18 вересня 2018

 

Постановою правління Фонду соціального страхування України від 19.07.2018 № 13 затверджено Положення про комісію (уповноваженого) із страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, яке  набуло чинності 27 липня 2018 року. Положенням встановлена нова форма Протоколу засідання комісії із соціального страхування (рішення уповноваженого).

Постановою правління Фонду соціального страхування України від 19.07.2018 № 12 затверджено новий Порядок фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів Фонду соціального страхування України. Постанова набуває чинності з 01 жовтня 2018 року.

Порядком передбачена нова форма заяви-розрахунку та повідомлення про виплату коштів застрахованим особам. На підставі рішення комісії (уповноваженого) із соціального страхування страхувальник нараховує суми матеріального забезпечення та оформляє заяву-розрахунок, яка повинна бути передана до робочих органів виконавчої дирекції Фонду не пізніше 5 робочих днів з дати прийняття комісією такого рішення. Робочий орган виконавчої дирекції Фонду або його відділення після надходження заяви-розрахунку здійснює перевірку інформації та у разі відсутності зауважень протягом десяти робочих днів здійснює фінансування сум, зазначених у заяві-розрахунку. Допомога по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах виплачується застрахованим особам у найближчий після дня призначення допомоги строк, установлений для виплати заробітної плати. У такі ж строки здійснюються виплати потерпілим на виробництві. Після проведення виплат за рахунок коштів Фонду страхувальник надсилає повідомлення про проведення виплат за формою, встановленою Порядком. Повідомлення надсилається страхувальником протягом місяця з дня проведення виплат.

За всіма питаннями звертайтесь до працівників відділення:

м. Мена, вул. Чернігівській шлях, 4/3, тел.: 2-24-30, 2-12-53;

м. Корюківка, вул. Вокзальна, 8 а, тел.: 3-12-38;

смт Сосниця, вул. Чернігівська, 54, тел.: 2-76-32.

Детально про зміни можна ознайомитись на сайті Фонду соціального страхування України http://www.fssu.gov.ua/.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва