back

28 серпня 2018

Корюківщина зустрічала «Єдину родину Чернігівщини»


26 серпня 2018 року в Корюківці зібралась «Єдина родина Чернігівщини». Родини тих, хто загинув захищаючи Східні рубежі України на чолі з головою правління Громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» Миколою Шанським.

З північних районів області до Корюківки приїхало більше сотні гостей. Організатори заходу зробили все можливе, аби гостям Корюківщини було зручно і комфортно.

О десятій годині зібралися на центральній площі міста і колоною вирушили до пам’ятного знаку «Воїнам-учасникам АТО - борцям за незалежність України», де відбувся мітинг.

Квіти від учасників зібрання, скроплені сльозами рідних лягли до підніжжя знаку, а в небо злетіли кульки з голубами. Настоятель Свято-Вознесенської церкви УПЦ КП отець Тарасій Баїк та протоієрей Свято-Вознесенської церкви отець Олександр Дем’яненко провели заупокійну літію по загиблим воїнам.

У міському будинку культури розгорнулась виставка « Блок -пост пам’яті». У ящиках від набоїв зібрані речі загиблих земляків, якими вони користувалися, їхні портрети. Про кожного з них коротка історія життя… Рідні біля них не стримували сліз, адже в коробках останній зв’язок з рідними.

Унікальна ідея виставки не залишає байдужими нікого. З портретів на нас дивляться молоді хлопці, життя яких обірвала ворожа куля. Вони увійшли в історію України як герої, які боронили кордони рідної держави, гідні сини своїх пращурів.

У міському будинку культури представники міської та районної влади вітали учасників заходу.

– «Горе увійшло у ваші родини, ми низько схиляємо перед вами голови, ми пишаємося подвигом ваших синів» – зазначив голова Корюківської РДА Олексій Мірошниченко і побажав усім мирного неба, щоб нарешті припинилася ця війна, щоб не доводилося рідним і близьким проливати сльози, а експозиція блокпосту не поповнювалася новими експонатами. –« Дякую і низько схиляю голову перед вами…».

Микола Шанський високо оцінив патріотичну роботу на Корюківщині. Для гостей була показана літературно-мистецька композиція, виступи учасників художньої самодіяльності, а далі відбулася екскурсія до кінно - спортивного комплексу Бреч.
























br>
За повідомленням,
районного центру соціальних служб
для сім’ї, дітей та молоді

вапр
ууц
цуе
еку
паврва