back

02 серпня 2018

Рейдові перевірки об’єктів гропромислового комплексу


В Корюківському районі тривають жнива, проте, в умовах спекотної погоди навіть невеличка іскра може перетворити труд хліборобів на попіл. Тож, головним завданням є не тільки зібрати, а й вберегти врожай від вогню. З метою недопущення пожеж на полях зернових рятувальники здійснюють профілактичні заходи.

31 липня фахівці Корюківського районного сектору Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області провели рейдові перевірки об’єктів агропромислового комплексу, під час яких особливу увагу звернули на забезпеченість зернозбиральної та задіяної на жнивах техніки первинними засобами пожежогасіння, іскрогасниками, наявність попереджувальних знаків про заборону куріння та використання відкритого вогню, а також забезпечення чергування протипожежних ланок.

Крім того, вогнеборці провели із працівниками сільгосппідприємств протипожежні інструктажі та вручили листівки з короткими інструкціями щодо недопущення пожеж під час жнив та алгоритмом першочергових дій у разі виникнення пожежі.

З метою попередження виникнення пожеж і загорянь на хлібних масивах проводяться інформаційно-профілактичні заходи щодо забезпечення належного стану пожежної безпеки й підготовки сільгосппідприємств.

Рятувальники вкотре нагадують, що у період збирання врожаю категорично забороняється:

- палити біля хлібних масивів;

- розкладати багаття на полях та поблизу них;

- спалювати стерню, післяжнивні залишки;

- полювати неподалік ланів;

- допускати проїзд чи стоянку техніки, окрім спеціально обладнаної, ближче, ніж за 100 м від хлібних масивів;

- дорослі повинні нагадати дітям про правила пожежної безпеки та подбати, щоб вони не бавилися з вогнем поблизу сільгоспугідь.








За повідомленням
Корюківського РС
УДСНС України у Чернігівські області ї

вапр
ууц
цуе
еку
паврва