back

22 червня 2018

Олексій Мірошниченко долучився до практики навчань з територіальної оборони


У тактичних навчаннях «Північна фортеця-2018», які триватимуть в області до 27 червня, пройшли вишкіл і голови районних державних адміністрацій. Навчання проводять повним складом бригади територіальної оборони. У їх ході активно використовується досвід подібних військових підрозділів країн Балтії та скандинавських держав.

За дорученням голови Чернігівської ОДА Валерія Куліча протягом двох днів — 19-20 червня — тривали збори керівного складу бригади ТО. До навчань долучились голови райдержадміністрацій. Вони відпрацьовували теорію та практику захисту кордонів області силами територіальної оборони: бойові стрільби, спільні заняття з резервістами, вивчали алгоритми захисту кордону, протидії та знищення танкових військ противника тощо.

— Голови РДА, які особисто відповідають за територіальну оборону відповідного району, мають не тільки забезпечити прибуття відповідної кількості військовозобов’язаних на навчання, а й самі взяти у них участь, на собі відчути умови перебування у наметовому містечку, долучитись до виконання завдань спільно з підрозділами зі своїх районів, — переконаний у важливості таких заходів Валерій Куліч.

Бійці-резервісти відпрацьовують тактику виконання основних завдань: прикриття ділянки державного кордону, забезпечення руху військових колон, ізоляція району бойових дій, оборона важливих об’єктів, боротьба з диверсійно-розвідувальними силами противника, ведення бойових дій у місті та в лісі та інше.

У навчаннях, до речі, беруть участь не лише керівники держадміністрацій, а й інші військовозобов’язані державні службовці, які працюють у структурних підрозділах та апараті обласної і районних адміністрацій.

Корюківський загін територіальної оборони також бере участь у цих навчаннях. Понад сто резервістів з населених пунктів району опановують навички виконання бойових завдань. Очолює загін голова районної державної адміністрації Олексій Мірошниченко.






територіальна оборона
Загальний відділ,
організаційної діяльності та контролю
апарату райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва