back

20 червня 2018

20 червня, два роки тому, як Корюківщина на сході України в зоні антитерористичної операції втратила земляка - Супруненка Андрія Павловича

Пам’ять про Андрія, який поклав своє життя за мирне небо над Батьківщиною, завжди буде жити в наших серцях. Щоранку стримана, добра й щира посмішка Андрія, закарбована у мармурі, зустрічає учнів, вчителів та відвідувачів школи в с.Перелюб де у червні 2017-го року на його честь відкрито меморіальну дошку.

Допоки люди пам'ятатимуть про подвиги своїх захисників, шануватимуть та берегтимуть спогади, доти Україна буде сильною. Адже лише усвідомивши їхню відвагу та патріотизм, можна зрозуміти, що це найкращі та найхоробріші із людей України.

Довідково:

Супруненко Андрій Павлович

Народився 16 травня 1987 року в с.Перелюб. У 2004 році закінчив Перелюбську ЗОШ І-ІІІ ст., до 2006 року навчався у Чернігівському будівельному училищі №3.

До мобілізації працював будівельником та проживав у м.Чернігів разом дружиною. 1 серпня 2014 року був мобілізований до лав ЗСУ, стояв на захисті держави до 23 липня 2015 року.

З 27 квітня 2016 року продовжив військову службу за контрактом.

Виконуючи бойові завдання в р-ні с.Верхньоторецьке Донецької області отримав тяжке поранення, внаслідок чого помер 20 червня.

Указом Президента України №48/2017 від 27 лютого 2017 року «за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку» нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

вапр
ууц
цуе
еку
паврва