back

26 квітня 2018

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ КОРЮКІВЩИНИ!



26 квітня 1986 року – одна з тих дат в історії України, та і всього світу, яку називають «чорною». Тоді сталася одна з найстрашніших за своїми наслідками техногенно-екологічна катастрофа, що шокувала світ. У цей день ми вшановуємо пам’ять тих, хто поклав життя у боротьбі з радіацією. Згадуємо пожежників, міліціонерів, військових, авіаторів, енергетиків... Ці герої за покликом серця і обов’язку у перші дні прибули до Чорнобиля і практично голими руками закрили жерло зруйнованого реактора. Вони врятували світ від значно масштабнішої катастрофи. І ми вдячні їм за це. Вічна пам’ять тим, кого вже з нами немає…

Ми вдячні всім учасникам ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи на планеті ХХ століття, які виявили героїзм, самовідданість та мужність в тих екстремальних обставинах.

Низько вклоняємось перед людським подвигом, відвагою ліквідаторів нашого району, які не думали про нагороди, відзнаки, не ховалися за спини товаришів, навіть не усвідомлювали, на яку особисту небезпеку наражаються. Вічна вдячність живим і світла пам'ять загиблим!

Відлуння біди стихне ще не скоро. Її наслідки ще відчують на собі і майбутні покоління. Проте, ми з оптимізмом дивимося у майбутнє, будемо вчитися на помилках, робитимемо все можливе щоб подібне ніколи не повторилося.

Ми у вічному боргу перед тими, хто ціною свого здоров'я і свого життя врятував усіх нас, країну, людство від ядерного вогню, виконавши найвищий синівський обов’язок перед рідною землею і рідним народом.


Шановні ліквідатори!


Щиро бажаєм всім Вам, Вашим рідним і близьким міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди. Нехай сонце зігріває Вас своїм теплом ще багато-багато років та завжди поруч з Вами буде людська подяка за Ваші добрі справи!

Хай ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир та спокій.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва