back

20 квітня 2018

Глава Уряду: Ми відновлюємо дороги, які не будувалися десятиліттями



Масштабна програма відновлення доріг в Україні, яка стартувала 2 роки тому, передбачає будівництво нових автошляхів, а також відновлення доріг, які були побудовані десятки років тому і з тих пір не ремонтувалися. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час спілкування з регіональними ЗМІ.

Він підкреслив, що ямковий ремонт, який сьогодні широко ведеться на дорогах, – це не оновлення збудованих рік тому доріг. Нові дороги, в більшості, «перезимували» достойно, запевнив Глава Уряду.

«Якщо ви їдете по нових дорогах, це і є дороги Уряду Гройсмана, побудовані в рамках нашої програми, - сказав Прем’єр-міністр. – А ті зруйновані дороги, які ви бачите, це не дороги нашого Уряду, вони будувались 10 років тому. Але наша відповідальність їх відновити. І ми це робимо. Нам потрібні дві речі – кошти і час».

Глава Уряду наголосив, що протягом п’яти років Уряд проведе великий масив робіт, який дозволить щонайменше з’єднати всі обласні центри гарними дорогами. Загальний бюджет на п’ять років – приблизно 300 мільярдів гривень. Але є і вимога – використати кошти ефективно, як на центральному рівні, так і на місцевому. Прем’єр-міністр нагадав, що цього року саме на місцеві дороги виділено 11 мільярдів гривень. І завдання місцевої влади – змінити ситуацію в дорожньому господарстві на місцях.



Департамент інформації та комунікацій з громадськістю
Секретаріату Кабінету Міністрів України

вапр
ууц
цуе
еку
паврва