back

16 квітня 2018

Актуальні питання розглядали на нараді з керівниками територіальних громад



13 квітня 2018 року перший заступник голови райдержадміністрації Анжела Ющенко за участі голови районної ради Віктора Чернухи провела нараду із керівниками територіальних громад та в.о. старост громад, на якій розглянуто одним із основних питань – про організацію призову громадян на строкову військову службу в Збройні Сили України та ряд інших питань.

В ході наради Юрій Бойко наголосив на тому, що потрібна максимальна зосередженість на поставлених завданнях, тісна взаємодія між військовим комісаріатом, виконавчими комітетами та правоохоронними органами. Він також звернув особливу увагу на якісному здійсненні оповіщення призовників щодо прибуття їх до районного військового комісаріату.

Військовий комісар районного військового комісаріату окреслив першочергові завдання. Також він зазначив, що працівники військкомату розіслали повістки призовникам. Проте, наразі районний військовий комісар констатував низьку явку призовників. Як зазначив Юрій Петрович, не всі розуміють важливість виконання конституційного обов’язку перед Батьківщиною. Призов триватиме два місяці: квітень-травень. Учасники наради обговорили усі проблемні питання з даного питання та визначили шляхи їх вирішення.

Анжела Анатоліївна звернулася до всіх присутніх із проханням мобілізувати всі сили, щоб на достойному рівні провести весняну призовну кампанію.

Про організацію підписання декларації та про вибір лікаря з надання первинної медичної допомоги доповідала головний лікар районного центру первинної медико-санітарної допомоги Світлана Лещенко.

Обрати будь-якого педіатра для дитини або сімейного лікаря для всієї родини можна незалежно від місяця проживання чи реєстрації. Декларація підписується безстроково, однак змінювати лікаря можна скільки завгодно разів. Втім, як зазначила виступаюча, часте переукладання декларації не покращить якості обслуговування: лікарю необхідно детально вивчити медичну картку пацієнта, що потребує часу. Поки лікар не набере дві тисячі пацієнтів, він не може відмовити в підписанні декларації.

При цьому якщо пацієнта не влаштовує лікар, з яким він підписав декларацію - його кваліфікація або особистісні якості, - він може дуже легко змінити сімейного лікаря. Для цього потрібно підписати декларацію з новим фахівцем, і попередня угода буде скасована автоматично. Це створюватиме здорову конкуренцію та спонукатиме лікарів відповідально виконувати свої професійні обов’язки та з відповідною повагою ставитися до пацієнта. Адже система «гроші йдуть за пацієнтом» передбачає, що лікар отримуватиме оплату за кожного пацієнта, і від їхньої кількості залежатиме прибуток медичного закладу», - розповіла Світлана Віталіївна.

Для того щоб підписати декларацію з обраним лікарем, необхідно звернутися до закладу, в якому він працює, та мати при собі паспорт, ідентифікаційний код та мобільний телефон для підтвердження даних, які вноситимуться до електронної системи, за допомогою смс.

— Важливо, щоб керівники територіальних громад на місцях сприяли реалізації реформи. Медики мають думати про якісне надання послуг, а технічне забезпечення — питання спільне — зазначила Світлана Лещенко. Процес укладання договорів не має зашкодити наданню медичних послуг. Як і раніше, працюватиме служба екстреної медичної допомоги.

Анжела Анатоліївна наголосила присутнім, що у квітні-травні важливо максимально провести інформаційну кампанію та дати чіткі інструкції для людей – як обрати свого лікаря, як підписати декларацію.

Про порядок провадження органами опіки та піклування діяльності пов’язаної із захистом прав дитини присутні заслухали інформацію головного спеціаліста служби у райдержадміністрації Ірини Терещенко, яка зазначила, що всі повинні забезпечити чіткий механізм взаємодії на місцях, аби не допускати повторення такого трагічного випадку, як на Ніжинщині та наголосила на персональній відповідальності всіх посадових осіб, які здійснюють соціальний захист дітей та підтримку сімей.

– Соціальна робота – це щоденна та кропітка праця. Ми працюємо із сім'ями, які опинилися в складних життєвих обставинах, мають соціальні проблеми, – зауважила Світлана Васильченко. Громади мають знати кожну проблемну сім’ю, спеціалісти, які здійснюють соціальну роботу, повинні прискіпливо слідкувати за умовами проживання та виховання дітей у таких сім’ях, вибудовувати роботу таким чином, щоб у співпраці з іншими дотичними службами допомогти родинам подолати життєві негаразди.

По четвертому питанню інформував присутніх керівник апарату райдержадміністрації Олександр Безнісько, який зазначив, що на сьогодні затверджено заходи з підготовки та відзначення у районі 32-х роковин Чорнобильської катастрофи, які пройдуть в районі 26 квітня 2018 року.

«Кожного року відзначення роковин в районі проводиться на достойному рівні тому і в цьому році необхідно скоординувати роботу відповідальних підрозділів для досягнення якісного результату. Ми повинні пам’ятати цю дату і робити висновки, щоб не допустити такого у майбутньому», – наголосив Олександр Безнісько.








Відділ організаційно-інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва