back

06 березня 2018

ВИКОНАВЧА ДИРЕКЦІЯ ФОНДУ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ ІНФОРМУЄ:



Фонд соціального страхування України збільшив виплати
потерпілим на виробництві на 20%



З першого березня Фондом соціального страхування України здійснюється перерахунок страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, а також членам їх сімей. Коефіцієнт перерахунку щомісячних виплат встановлено на рівні 1,2.

«Сума виплат буде збільшена на 20 % для всіх потерпілих або їх родин, це 207 тисяч осіб, – зазначає директор виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Євген Баженков. – Загалом для здійснення перерахунків страхових виплат у бюджеті Фонду на 2018 рік передбачено 2,1 млрд гривень».

Збільшений розмір страхових виплат потерпілі на виробництві (члени їх сімей) отримають на початку квітня.

Зазначається, що в разі, якщо відкоригований розмір середньої заробітної плати потерпілого є меншим від мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня 2017 року, розрахунок суми виплат буде здійснено, виходячи з суми 3 200 грн з урахуванням відсотка втрати працездатності.

Перерахунок здійснюється на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 року № 1053 «Про перерахування розміру страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, та членам їх сімей».

Нагадаємо, з 1 січня 2018 року Фондом було проведено осучаснення страхових виплат для всіх потерпілих, які перебували на обліку у 2008–2011 роках, сума виплат збільшилась для 170 тисяч осіб.

Упродовж 2017 року Фонд соціального страхування України здійснив страхові виплати потерпілим на виробництві та членам їх сімей у сумі 5,99 млрд грн.


Євген Баженков: кількість осіб, що отримають реабілітацію
за кошти Фонду, зросте на 20%



Бюджетом Фонду соціального страхування України на 2018 рік передбачено зростання кількості застрахованих осіб, які будуть забезпечені реабілітаційним лікуванням за рахунок коштів Фонду. На це в бюджеті ФССУ вже закладено 439 млн гривень, що на 120 млн більше, ніж минулого року. Про це повідомив директор виконавчої дирекції Фонду Євген Баженков.

Медична реабілітація призначається пацієнтам після закінчення гострого періоду захворювання і має на меті відновлення здоров’я працюючої людини – з 1 січня цього року механізм забезпечення реабілітацією за кошти ФССУ було повністю змінено у напрямі спрощення та збільшення ефективності.

«Потреба в реабілітаційному лікуванні повністю покривається за рахунок коштів Фонду. Станом на сьогодні заклади охорони здоров’я направили на реабілітацію 2500 осіб, очікуємо, що до кінця 2018 року кількість людей, які відновлять своє здоров’я за кошти Фонду соціального страхування України, порівняно з минулим роком значно зросте», – зазначає директор виконавчої дирекції ФССУ Євген Баженков.

Нагадаємо, Фонд соціального страхування України забезпечує надання пацієнту відновного лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу за його вибором.

Сьогодні під опікою ФССУ знаходиться більше 12 млн застрахованих осіб, що за медичної потреби мають право на отримання реабілітаційного лікування за рахунок коштів Фонду.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва