back

19 лютого 2018

Семінар
з запобігання нелегальній трудовій міграції,
торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці


16 лютого 2018 року в Корюківському районному центрі зайнятості відбувся семінар на тему «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці».

Торгівля людьми, на жаль сьогодні залишається поширеним явищем, і воно є злочином, що грубо порушує права людини. Під час заходу присутніх ознайомлено з законодавчими засадами та можливостями легального працевлаштування громадян України за кордоном, а також перевагами офіційного легального працевлаштування перед нелегальним.

Завідувач у справах сім'ї, молоді, спорту райдержадміністрації Наталія Барабаш ознайомила присутніх з поняттям «торгівля людьми», розповіла про форми та методи вербування, експлуатації людини, небезпечні стереотипи та реалії, з якими стикаються трудові мігранти за кордоном, види шахрайства при працевлаштуванні за кордоном.

Учасники семінару також дізнались про порядок в’їзду-виїзду громадян України за кордон, документи які необхідні для легального в’їзду в іншу державу, легальне працевлаштування, що таке ліцензія, договір із посередником, страховка, безготівковий рахунок, консульський захист. Також учасники семінару мали змогу ознайомитись з буклетами що містять корисні поради для тих, хто зібрався за кордон та контактні дані національної телефонної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів (527) або (0-800-505-501), та Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Національної поліції України (0440 2547430).

Начальник Корюківського бюро правової допомоги Євгенія Левченко ознайомила присутніх з загальнонаціональним проектом «Я маю право» та з роботою бюро.

Наостанок учасники семінару переглянули відеоролик «Життя на продаж», отримали інформаційні та методичні матеріали.






За повідомленням сектору у справах сім’ї,
молоді та спорту райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва