back

19 лютого 2018

Відбулося засідання колегії
районної державної адміністрації


15 лютого перший заступник голови райдержадміністрації Анжела Ющенко за участю членів колегії, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, керівників підприємств, установ, організацій району провела засідання колегії районної державної адміністрації.

На порядку денному розглянуто наступні питання: Про підсумки виконання бюджету району за 2017 рік; Про хід виконання Програми економічного і соціального розвитку за 2017 рік; Про стан виконавської дисципліни, організації виконання завдань, визначених актами законодавства, розпорядженнями і дорученнями Президента України, Кабінету Міністрів України, власними рішеннями, реагування на звернення та запити депутатів усіх рівнів, роботи із зверненнями громадян за підсумками 2017 року; Про хід виконання Програми розвитку малого та середнього підприємництва Корюківського району за підсумками 2017 року.

Начальник фінансового управління райдержадміністрації Валентина Єременко доповіла про підсумки виконання бюджету за 2017 рік та завдання з його виконання в І кварталі 2018 року.

За підсумками 2017 року до загального фонду бюджетів територіальних громад району надійшло власних доходів 20863,2 тис. гривень, це складає 110,7 % до призначень звітного періоду, з них райбюджет – 110,7 %, бюджет селища – 102,76 %, сільські бюджети – 113,42 %.

Виконання бюджетних призначень за доходами загального фонду забезпечили всі органи місцевого самоврядування крім Шишківської сільської ради (виконано на 97,8 %).

Виконані всі види власних доходів, крім податку на прибуток підприємств комунальної власності на суму 229,9 тис. гривень, рентної плати за спецвикористання лісових ресурсів на суму 140,5 тис.гривень, частини чистого прибутку комунальних підприємств, що вилучається до бюджету на суму 25,6 тис.гривень, надходження від орендної плати за користування майном, що перебуває в комунальній власності на суму 17,2 тис.гривень, державне мито на суму 2,8 тис.гривень.

По спеціальному фонду до бюджетів району (без врахування трансфертів) надійшло 4218,5 тис. гривень та з державного бюджету надійшла субвенція місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій в сумі 1114,0 тис. гривень.

За 2017 рік отримано субвенцій з державного бюджету – 127285,6 тис. гривень, в тому числі: на надання пільг та субсидій населенню 99427,1 тис. гривень, освітня та медична субвенції 23318,9 тис. гривень, субвенція на соціально-економічний розвиток – 2145,0 тис. гривень, субвенція з державного бюджету на придбання автобуса – 877,3 тис. гривень, субвенція на придбання житла учасникам АТО – 1087,9 тис. гривень, субвенція на вибори 429,4 тис.грн.

Отримано субвенції з обласного бюджету на суму 1084,8 тис. гривень (на забезпечення централізованих заходів з лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет, на ліки учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, на виконання доручень виборців депутатами обласної ради, на фінансування заходів Програми передачі нетелей багатодітним сім’ям, які проживають у сільській місцевості, на поховання учасників бойових дій).

Субвенція з Корюківської ОТГ – 30,6 млн. гривень, з сільських рад району – 650,8 тис. гривень.

Отримано дотацій в сумі 12,4 млн. гривень, в тому числі: базова дотація – 3,4 млн. гривень, додаткова дотація на утримання закладів освіти та охорони здоров'я – 6,8 млн. гривень, інші додаткові дотації – 1,4 млн. гривень, стабілізаційна дотація – 793,0 тис.гривень.

Видатки бюджету району виконані на 98,2 % при бюджетних призначеннях на 2017 рік – 191,2 млн. гривень, касові видатки – 187,8 млн. гривень.

Про хід виконання Програми економічного і соціального розвитку за 2017 рік доповідали перший заступник голови райдержадміністрації Анжела Ющенко та заступник голови райдержадміністрації Володимир Полубень, які погалузево поінформували про виконання планових завдань, дали розгорнутий аналіз діяльності господарського комплексу району, акцентувала увагу на проблемних питаннях. Детально учасників колегії було поінформовано про поточну та інвестиційну діяльність, як один із перспективних напрямків розвитку району. Йшлося у виступах і про пріоритетні напрямки роботи на поточний 2018 рік, зокрема: підтримка та створення сприятливого підприємницького середовища, здійснення енергозберігаючих заходів в закладах освіти та охорони здоров’я; забезпечення ефективного використання бюджетних коштів через систему ProZorro; створення нового освітнього простору.

Перший заступник голови райдержадміністрації Анжела Ющенко відзначила, що Корюківщина потужний район, який впевнено розвивається у всіх напрямках і має для цього великі потенціали.

Про основні аспекти реформування галузі медицини проінформувала присутніх головний лікар ЦПМСД Світлана Лещенко.

Про проведену роботу Корюківським районним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді протягом 2017 року звітувалася його директор Світлана Васильченко. Діяльність центру проводилася за такими напрямками: робота з сім'ями, які потрапили у складні життєві обставини; соціальне супроводження прийомних сімей та дитячий будинок сімейного типу; надання соціальної допомоги та психологічної підтримки учасникам АТО та членам їх сімей; проведення заходів та благодійних акцій для своїх підопічних; профілактика негативних явищ у молодіжному середовищі тощо.

Сільський голова Перелюбської територіальної громади Юрій Циклаурі доповів про соціально-економічний розвиток громади за 2017 рік.

Начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Олена Янченко поінформувала присутніх про хід виконання Програми розвитку малого та середнього підприємництва Корюківського району за підсумками 2017 року.

Станом на 01.01.2018 року в районі с сфері малого та середнього підприємництва здійснювали господарську діяльність 15 середніх підпр

иємств (чисельність працівників є більшою за 50 осіб), 88 малих підприємств та 691 фізична особа- підприємець, 14 фермерських господарств.

Лише на початку 2017 року припинили діяльність більше 100 фізичних осіб-підприємців, а всього протягом 2017 скасували господарську діяльність 192 ФОПи. Це було викликано підняттям мінімальної заробітної плати, підвищенням податків, зборів, які необхідно сплачувати незалежно від того, чи ведеться діяльність підприємцем, чи не ведеться підприємцем.

Сама ліквідність малого бізнесу зараз є під загрозою, тому що їм вигідніше піти працювати на когось, ніж відкриватися самим.

Упродовж 2017 року зареєстрували господарську діяльність 10 юридичних осіб та 120 фізична особа –підприємець. Новостворені суб’єкти господарювання мають намір здійснювати господарську діяльність у галузях, які на сьогодні є прибутковими в державі: сільського господарства, деревообробки, торгівлі.

Частка виробленої продукції малими та середніми підприємствами в загальному обсягу виробленої продукції в районі становить 70,6%, фермерськими господарствами обробляється 2100 га земель району.

В секторі малого та середнього підприємництва було задіяно в звітному році 4222 особи штатних працівники.

Всього до бюджетів усіх рівнів надійшло від суб’єктів господарювання району 239,5 млн.грн. податків та зборів., з яких до місцевого бюджету сплачено 114,3 млн. грн., що більше ніж в 2016 році на 39,7%, в т.ч. малі підприємства та фізичні особи - підприємці сплатили 28,0 млн.грн., (або 24,5% від загального обсягу надходжень- середньо обласний показник- 25,9 % від всіх надходжень до обласного бюджету) та зросли в порівнянні з 2016 роком на 82,8%. Від юридичних осіб надійшло16,8 млн.грн. (14,7% від загального обсягу надходжень) та фізичні особи-11,2 млн.грн ( 9,8% від загального обсягу надходжень).

В ході засідання розглянуті й інші питання порядку денного, прийняті розпорядження та дано відповідні доручення.

Підсумовуючи розглянуті колегією питання, перший заступник голови райдержадміністрації Анжела Ющенко звернулася до присутніх із побажанням і надалі продовжувати спільну діяльність, яка спрямована на підвищення соціально-економічного розвитку Корюківського району.










Відділ організаційно-інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва