back

19 лютого 2018

В районі пройшли заходи з нагоди
Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав
та Дня Героїв Небесної Сотні.


З кожним роком історія віддаляє нас від тих вогняних подій. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності й вірності військовому обов’язку, який продемонстрували тисячі відданих синів і доньок України.

Щороку ми віддаємо данину мужності та героїзму воїнів-афганців та їх побратимів. Подвиги учасників бойових дій – це велична правда історії, яку не перекреслити у сучасному мінливому світі, це взірець справжнього дієвого патріотизму для кожної чесної людини і свідомого громадянина, наочне свідчення єдності всіх поколінь нашого народу.

Щоб вшанувати мужність воїнів, яким довелось нести нелегку військову службу під час локальних війн, що вирували у різних країнах світу, з глибоким сумом згадати тих, хто загинув у тій війні 17 лютого 2018 року, в м.Корюківка біля пам’ятного знаку «Воїнам-учасникам АТО – борцям за незалежність України» відбулися пам’ятний мітинг-реквієм та церемонія покладання квітів з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. У заходах взяли участь керівництво району, міста, ветерани та учасники бойових дій в Афганістані, учасники АТО та громадськість міста.

Звертаючись до присутніх мешканців та воїнів-афганців, у своєму виступі голова райдержадміністрації Олексій Мірошнченко відмітив: “Афганська війна – це не тільки трагедія, це доблесть і мужність тих, хто перебував в епіцентрі кривавого конфлікту, а ще – застереження на майбутнє… Та найбільше ніяк не сподівалися воїни-афганці, що поряд із собою через чверть століття побачать набагато молодших учасників бойових дій і самі знову відчують смертельний вишкіл війни уже на рідній українській землі. Ви є взірцем для нинішніх воїнів-захисників України в зоні АТО. В цей день хочу побажати всім ветеранам та учасникам бойових дій міцного здоров’я, добра, щасливого і світлого майбутнього, і головне миру.”

Під час мітингу, голова райдержадміністрації Олексій Мірошниченко, голова районної ради Віктор Чернуха та міський голова Ратан Ахмедов нагородили Почесними грамотами воїнів-інтернаціоналістів за активну громадську позицію, особистий внесок у розвиток ветеранського руху, сприяння у військово-патріотичному вихованні молоді.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, хто не повернувся живим з тієї війни.

Богослужіння за здравіє, яке провів настоятель Святовознесенської церкви Української православної церкви Київського патріархату отець Тарасій. Заупокійну літію провів благочинний Корюківського району Української православної церкви протиїєрея Олександр.

По закінченню мітингу у міському будинку культури відбувся показ українського повнометражного художнього фільму режисера Ахтема Сеїтаблаєва «Кіборги. Герої не вмирають».
















Відділ організаційно-інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва