back

12 лютого 2018

Зміни щодо санаторно-курортного лікування та оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи


Визначено розмір грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам і закладам оздоровлення та відпочинку на 2018 рік.

Для забезпечення прав громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на санаторно-курортне лікування Кабінетом Міністрів України 25.01.2018 прийнято постанову за № 31 «Про встановлення розміру грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам і закладам оздоровлення та відпочинку у 2018 році», якою передбачено грошову допомогу для компенсації вартості путівок шляхом безготівкового перерахування санаторно-курортним закладам і закладам оздоровлення і відпочинку за надання послуг, розміри якої становлять для:

- осіб, віднесених до категорії 1, - 6 822 гривні;

- осіб, віднесених до категорії 1, із захворюванням нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) – 20685 гривень;

- дітей, яким встановлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою, та одного з батьків або особи, яка їх замінює, - 13545 гривень.

Для постраждалих громадян категорії 1 та дітей, яким встановлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою, які не бажають отримати санаторно-курортне лікування, починаючи з 2018 року передбачено отримання за їх бажанням грошової компенсації, розмір якої становить 35 відсотків чинного на 01 січня відповідного року одного прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, розмір у 2018 році становить 481 гривні. Це визначено постановою Кабінету Міністрів України від 08.11.2017 № 838 «Про розмір середньої вартості путівки для виплати грошової компенсації замість путівки громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

З питань забезпечення санаторно-курортними путівками або виплати компенсації замість путівки громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, необхідно звертатися до управління соціального захисту населення за адресою: вул. Вокзальна, 9, каб.№4, м. Корюківка.



За повідомленням управління соціального
захисту населення райдержадміністрації

р
вапр
ууц
цуе
еку
паврва