back

12 лютого 2018

Засідання «круглого столу» із соціальними партнерами


Сучасний ринок паці України характеризується наявністю комплексних проблем, серед яких: зростання пропозиції робочої сили та скорочення попиту на неї, брак робочих місць для висококваліфікованих працівників, низький рівень заробітної плати, поширення тіньової зайнятості населення, збільшення кількості робочої сили старших вікових груп.

Значною часткою клієнтів служби зайнятості є представники вразливих на рину праці груп населення: особи перед пенсійного віку, жінки з малолітніми дітьми, молодь, яка шукає перше місце роботи, люди з інвалідністю, внутрішньо-переміщені особи, колишні ув’язнені.

На сьогодні одним з найважливіших для вирішення завдань служби зайнятості є потреба у впровадженні нових підходів щодо повернення шукачів роботи, в тому числі з числа вразливих на рину праці груп населення: до активної зайнятості, використовуючи індивідуальні, орієнтовані на клієнта, підходи в роботі з безробітними. Сьогодні служба зайнятості знаходить своє місце у цих процесах шляхом реформування, та застосовує нові технології для обслуговування клієнтів. Це профілювання для попередження ризиків довготривалого безробіття та соціальний супровід за підходом кейс-менеджменту, впроваджує нові форми роботи, залучаючи соціальних партнерів.

Для вирішення нагальних питань працевлаштування безробітних, в т.ч. представників вразливих на рину праці груп населення, Корюківський районний центр зайнятості провів 09 лютого 2018 року засідання «круглого столу» спільно з соціальними партнерами: Холминською селищною радою, Корюківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей, та молоді, Управління соціального захисту населення Корюківської районної державної адміністрації, Корюківської міської ради, Корюківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України, Корюківського районного військового комісаріату, Корюківським бюро з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Сторони спільно вирішували питання, чим кожна із них може допомогти вразливим категоріям громадян у працевлаштуванні, соціальному захисті.

Директор центру зайнятості Олена Тихоновська запропонувала зробити карткування соціальних послуг для представників вразливих на ринку праці груп населення, які можуть надавати соціальні партнери, для вирішення питань соціального захисту цієї категорії населення та закликала присутніх до активної співпраці для вирішення нагальних проблем сучасного ринку праці.






За повідомленням
районного центру зайнятості

вапр
ууц
цуе
еку
паврва