back

24 січня 2018

Відбулось засідання робочої групи


Вчора, 23 січня в районній державній адміністрації відбулось перше засідання робочої групи з питань реалізації в районі Національної стратегії управління відходами в Україні.

Провела засідання в.о. голови районної державної адміністрації Анжела Ющенко, яка проінформувала присутніх про функціонування і паспортизацію діючих місць видалення відходів в районі.

Про зміст національної стратегії управління відходами в Україні до 2030 року інформувала головний спеціаліст відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації Вікторія Литвин.

Про стан поводження з відходами у Корюківському районі розповідали заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Олександр Биков, начальник Корюківської житлово – експлуатаційної контори Микола Полях, спеціаліст комунального майна Холминської ОТГ Людмила Ярошенко.

В.о. начальника районного управління Держпродспоживслужби Андрій Аухімік доповідав про стан захоронення відходів тваринництва.

На засіданні робочої групи проблему роздільного збирання, перероблення, утилізації обговорили комплексно, акцентуючи, зокрема, на її господарському аспекті.

Одноголосно зійшлися на тому, що виховання культури поводження зі сміттям, проведення з цією метою просвітницької роботи серед населення – важлива частина відповідної стратегії.

Потім перейшли до обговорення можливості, і, власне, необхідності будівництва на території району сортувальних майданчиків. Чи не кожен висловив власне бачення з цього приводу.

У результаті представники робочої групи вирішили

Проводити у засобах масової інформації просвітницьку роботу серед населення по роздільному збиранню сміття.

Рекомендувати органам місцевого самоврядування розробити схему роздільного збирання твердих побутових відходів з будівництвом сортувальних майданчиків по всіх населених пунктах району з дотриманням санітарних норм.

Привести до відповідності місця для захоронення трупів домашніх тварин.






За повідомленням відділу агропромислового
розвитку райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва